Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Bulvėmis įdarytos plokščiaduonės

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-28
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Bulvėmis įdarytos plokščiaduonės
Bulvėmis įdarytos plokščiaduonės

Bulvėmis įdarytos plokščiaduonės – šie minkšti ir sotūs indiški plokštainiai su kvapniu bulvių įdaru puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Rankomis formuojama tešla yra paprasta, o švelniai aštrus įdaras suteikia šiam patiekalui išskirtinį skonį.

Bulvėmis įdarytos plokščiaduonės: receptas

Tai gardus pasirinkimas norintiems išbandyti ką nors naujo ir namuose pasigaminti paprastą, bet ypatingą patiekalą.

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 300 g miltų,
  • ¼ arb. š. druskos
  • 1 valg. š. aliejaus
  • Įdarui:
  • 3 bulvės (apie 525 g, nuluptos ir supjaustytos ketvirčiais
  • 1 svogūnas
  • 1-2 čili pipirai
  • ½ arb. š. druskos
  • ½ arb. š. džiovintų čili dribsnių
  • ½ arb. š. garam masala prieskonių
  • Sviestas, patiekimui (nebūtina)
  • Jogurtas, patiekimui (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įdarui paruošti virti gabalėliais pjaustytas bulves 15 min arba kol jos taps labai minkštos, bet nesukritusios. Gerai nukošti ir palikti kelias minutes atvėsti. Sutrinti bulves šakute (turėtų likti šiek tiek tekstūros).
2. Tešlai paruošti suberti miltus, druską ir aliejų į dubenį. Pamažu įmaišyti 160-180 ml vandens (arba šiek tiek daugiau, jei reikia), kad susidarytų tešla. Išimti tešlą ant lengvai miltuoto paviršiaus ir minkyti 2 min, tada įdėti į dubenį, uždengti maistine plėvele ir leisti pailsėti 15 min.
3. Tuo tarpu paruošti įdarą – sumaišyti bulves su smulkiai pjaustytu svogūnu, pjaustytu šviežiu čiliu, druska, čili dribsniais ir garam masala prieskoniais. Gerai išmaišyti ir padalinti į aštuonias vienodas dalis.
4. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočioti ant lengvai miltuoto paviršiaus į apskritimą, kurio skersmuo būtų apie 7,5 cm. Į kiekvieną apskritimą dėti bulvių porciją ir perlenkti tešlą, kad pasislėptų įdaras. Paspausti pirštais, kad gerai užsispaustų ir vėl iškočioti ant lengvai miltuoto paviršiaus į apskritimą, kurio skersmuo būtų apie 15 cm. Stengtis, kad įdaras neprasiskverbtų per tešlą.
5. Įkaitinti keptuvę ant vidutinės kaitros ir kepti kiekvieną plokščiaduonę 2 min iš abiejų pusių, kol pradės skrusti. Užpilti iki 1 arb. š. aliejaus antduonelės ir kepti dar 1-2 min, kol ji taps auksinės spalvos.
6. Patiekti karštą, uždėjus sviesto ant viršaus ir jogurto šalia (jei naudojamas).

Recepti šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Bulvėmis įdarytos plokščiaduonėsNaminės plokščiaduonėsPatiekalai su bulvėmisPlokščiaduonės su įdaru

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mėtų lapelių sirupas
Gėrimai

Mėtų lapelių sirupas

2024-01-25
Krevetės pomidorų padaže
Receptai

Krevetės pomidorų padaže – tobulos į pietų dėžutę

2025-03-17
Makaronai su moliūgų padažu ir vištiena
Makaronų patiekalai

Makaronai su moliūgų padažu ir vištiena

2025-02-27
Vištiena kaip vyšnia
Mėsos patiekalai

Vištiena kaip vyšnia – Azijos skonius mėgstantiems

2025-05-16

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?