Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Bulvių patiekalai

Bulvių karis su žaliaisiais žirneliais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-28
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Bulvių karis su žaliaisiais žirneliais
Bulvių karis su žaliaisiais žirneliais

Bulvių karis su žaliaisiais žirneliais – šis šiltas indiškų skonių įkvėptas bulvių ir žirnelių troškinys su sodriu prieskonių padažu dvelkia ryškiais aromatais ir skoniais.

Bulvių karis su žaliaisiais žirneliais: receptas

Tai jaukus, kvapnus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.

Ingredientai:

Keptoms bulvėms:

  • 1 kg bulvių
  • 4 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 a. š. maltos ciberžolės

Padažui:

  • 3 valg. š. aliejaus
  • 2 lauro lapai
  • 1 svogūnas (vidutinio dydžio)
  • 6 skiltelės česnako
  • 5 cm imbiero šaknies
  • 1 arb. š. čili miltelių
  • 1 arb. š. maltų kumino sėklų
  • 1 arb. š. maltų kalendrų sėklų
  • ½ arb. š. maltos ciberžolės
  • ½ arb. š. druskos
  • 200 g pomidorų pasatos (trintų pomidorų)
  • 2 žaliosios aitriosios paprikos
  • 150 g šaldytų žirnelių
  • 1 arb. š. garam masalos prieskonių
  • Sauja smulkintų kalendros lapelių papuošimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Gabaliukais pjaustytas bulves išvirti pasūdytame vandenyje apie 8 min, kol taps vos minkštos. Tada gerai nusausinti. Įkaitinti aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros, sudėti bulves ir kepti ant stiprios kaitros 5 min, kol jos pradės gražiai apskrusti. Įberti ciberžolės ir kepti dar 30 sek. Nukelkite nuo kaitros.
2. Padažui puode ant vidutinės kaitros įkaitinti aliejų. Sudėti lauro lapus ir kepti vieną minutę. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti 5 min, tada sudėti tarkuotą česnaką bei imbierą ir kepti dar 5 min, kol suminkštės ir lengvai apskrus.
3. Suberti čili miltelius, kumino ir kalendrų miltelius, ciberžolę ir druską, ir kepti vieną minutę. Tada įmaišyti pomidorų pasatą, pjaustytas žaliąsias aitriąsias paprikas ir 100 ml vandens. Išmaišyti.
4. Sudėti keptas bulves, sumažinti kaitrą iki vidutinės, uždengti puodą ir troškinti 10 min, jei reikia – įpilti šiek tiek vandens, kad neprisviltų.
5. Suberti žirnelius ir garam masalą prieskonius, kepti neuždengus dar 3-4 min, kol žirneliai suminkštės. Patiekiant papuošti šviežia kalendra.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Bulvių ir žaliųjų žirnelių karisBulvių karis su žaliaisiais žirneliaisBulvių patiekalaiIndijos skoniaivegetariški patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Morkų blyneliai
Blynai

Morkų blyneliai

2024-01-23
Vištienos kepsneliai
Mėsos patiekalai

Vištienos kepsneliai namuose – vaikų mėgstamiausi pietūs

2025-01-08
Kukurūzų košė
Košės

Kukurūzų košė

2024-01-02
Naminiai mėsainiai su brioche bandelėmis
Mėsos patiekalai

Naminiai mėsainiai su brioche bandelėmis

2025-02-26

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?