Bulvių karis su žaliaisiais žirneliais – šis šiltas indiškų skonių įkvėptas bulvių ir žirnelių troškinys su sodriu prieskonių padažu dvelkia ryškiais aromatais ir skoniais.
Bulvių karis su žaliaisiais žirneliais: receptas
Tai jaukus, kvapnus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai:
Keptoms bulvėms:
- 1 kg bulvių
- 4 valg. š. augalinio aliejaus
- 1 a. š. maltos ciberžolės
Padažui:
- 3 valg. š. aliejaus
- 2 lauro lapai
- 1 svogūnas (vidutinio dydžio)
- 6 skiltelės česnako
- 5 cm imbiero šaknies
- 1 arb. š. čili miltelių
- 1 arb. š. maltų kumino sėklų
- 1 arb. š. maltų kalendrų sėklų
- ½ arb. š. maltos ciberžolės
- ½ arb. š. druskos
- 200 g pomidorų pasatos (trintų pomidorų)
- 2 žaliosios aitriosios paprikos
- 150 g šaldytų žirnelių
- 1 arb. š. garam masalos prieskonių
- Sauja smulkintų kalendros lapelių papuošimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Gabaliukais pjaustytas bulves išvirti pasūdytame vandenyje apie 8 min, kol taps vos minkštos. Tada gerai nusausinti. Įkaitinti aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros, sudėti bulves ir kepti ant stiprios kaitros 5 min, kol jos pradės gražiai apskrusti. Įberti ciberžolės ir kepti dar 30 sek. Nukelkite nuo kaitros.
2. Padažui puode ant vidutinės kaitros įkaitinti aliejų. Sudėti lauro lapus ir kepti vieną minutę. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti 5 min, tada sudėti tarkuotą česnaką bei imbierą ir kepti dar 5 min, kol suminkštės ir lengvai apskrus.
3. Suberti čili miltelius, kumino ir kalendrų miltelius, ciberžolę ir druską, ir kepti vieną minutę. Tada įmaišyti pomidorų pasatą, pjaustytas žaliąsias aitriąsias paprikas ir 100 ml vandens. Išmaišyti.
4. Sudėti keptas bulves, sumažinti kaitrą iki vidutinės, uždengti puodą ir troškinti 10 min, jei reikia – įpilti šiek tiek vandens, kad neprisviltų.
5. Suberti žirnelius ir garam masalą prieskonius, kepti neuždengus dar 3-4 min, kol žirneliai suminkštės. Patiekiant papuošti šviežia kalendra.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.