Bulvių virtinukų apkepas su mocarela – patiekalas pasižymi sultingu pomidorų padažu, praturtintu džiovintų pomidorų ir šviežio baziliko skoniais.
Bulvių virtinukų apkepas su mocarela: receptas
Apkepas yra sotus, kvapnus ir puikiai tinka tiek kasdieniam pietų stalui, tiek jaukioms vakarienėms su šeima ar draugais.
Ingredientai:
- 50 g saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 1 nedidelis šviežio baziliko pundelis
- 200 g vyšninių pomidorų
- 400 g konservuotų pjaustytų pomidorų
- 500 g šviežių bulvinių virtinukų (gnocchi)
- 150 g mocarelos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Didelėje keptuvėje, tinkamoje naudoti orkaitėje, įkaitinti 1 valg. š. aliejaus iš saulėje džiovintų pomidorų stiklainio. Kepti smulkiai pjaustytą svogūną ant vidutinės kaitros 3-4 min, kol suminkštės, tada suberti trintą česnaką ir žiupsnelį druskos. Kepti dar minutę.
3. Nukirpti baziliko stiebus, smulkiai juos supjaustyti (lapelius atidėti). Sudėti stiebus į keptuvę kartu su džiovintais pomidorais ir kepti dar 1 min.
4. Sudėti vyšninius pomidorus ir kepti 2 min. Tada supilti konservuotus pomidorus, į tuščią skardinę įpilti vandens iki pusės ir supilti į keptuvę. Išmaišyti ir troškinti apie 5 min.
5. Stambiai supjaustyti pusę baziliko lapelių ir įmaišyti į padažą kartu su virtinukais. Pagardinti druska ir pipirais.
6. Mocarelą suplėšyti stambiais gabalėliais ir apibarstyti virtinukų viršų. Kepti 20-25 min, kol sūris ištirps ir gražiai apskrus, o virtinukai taps minkšti.
7. Patiekti tiesiai iš keptuvės, papuošus likusiais baziliko lapeliais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.