Čili troškinys – tai populiarus patiekalas, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimams.
Šis receptas pasižymi sodriu skoniu, kuris sušildys ir suteiks energijos. Troškinys lengvai pritaikomas pagal skonį – galima reguliuoti aštrumą ar pridėti papildomų ingredientų.
Sušildantis čili troškinys – receptas
Čili troškinys yra universalus patiekalas, kurį galite lengvai pritaikyti pagal savo skonį ir poreikius. Jei mėgstate labai aštrų maistą, į troškinį galite įdėti smulkintą čili pipirą arba šiek tiek čili padažo.
Norint suteikti saldumo, puikiai tiks nedidelė porcija kukurūzų ar šaukštelis medaus. Tiems, kurie vengia glitimo, vietoje tradicinių kukurūzų traškučių galite pasirinkti natūralius kukurūzų miltų paplotėlius.

Ingredientai
4–6 porcijoms reikės:
- 500 g maltos jautienos arba kalakutienos;
- 1 didelio svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 raudonos paprikos;
- 1 žalios paprikos;
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų;
- 400 g konservuotų raudonųjų pupelių (nusausintų);
- 1 stiklinės jautienos sultinio;
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- Šaukštelis maltos kmynų sėklų;
- 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos;
- 1 šaukštelio maltos kalendros;
- 1–2 šaukštelių aitriosios paprikos miltelių (priklausomai nuo norimo aštrumo);
- Druskos ir pipirų pagal skonį;
- Žiupsnelio cukraus (nebūtina, bet subalansuoja skonį).
Paruošimo būdas
- Pakepinkite mėsą.
Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite maltą jautieną arba kalakutieną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa apskrus ir nebebus rožinė. Išimkite mėsą iš puodo ir atidėkite į šalį. - Pakepinkite daržoves.
Į tą patį puodą suberkite smulkintą svogūną, česnaką ir paprikas. Kepkite kelias minutes, kol daržovės taps minkštos. - Pridėkite prieskonius.
Į daržoves suberkite maltą kmyną, saldžiąją papriką, aitriąją papriką ir kalendrą. Maišykite, kol prieskoniai paskleis aromatą. - Sumaišykite ingredientus.
Į puodą grąžinkite keptą mėsą. Supilkite konservuotus pomidorus, jautienos sultinį ir pupeles. Pagardinkite druska, pipirais ir, jei reikia, žiupsneliu cukraus. - Troškinkite.
Sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą. Troškinkite apie 30–40 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad troškinys nesviltų. - Patikrinkite skonį.
Prieš patiekdami paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite prieskoniais.
Troškinio patiekimas
Čili troškinį galite patiekti su:
- Virtais ryžiais;
- Kukurūzų traškučiais (tortilla chips);
- Šviežiomis petražolėmis ar kalendra;
- Grietine arba tarkuotu sūriu.
Čili troškinys kitaip
- Jei mėgstate dar daugiau daržovių, pridėkite cukinijų ar kukurūzų.
- Vegetariškai versijai mėsą pakeiskite daugiau pupelių ir lęšių deriniu.
- Troškinys dar skanesnis kitą dieną, kai visi skoniai susimaišo!
Čili troškinys – puikus pasirinkimas šaltam vakarui, kai norisi sotaus ir aromatingo patiekalo, kuris pamalonins visus prie stalo.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva
Šaltinis: https://allrecipes.space/