Tobulas pyragas su maskarponės kremu – tikras skanėstas, puikiai tinkantis įvairioms progoms. Paprastai paruošiamas, nereikalaujantis praleisti daug laiko virtuvėje, tačiau labai gardus desertas. Subtiliai šokoladinis, minkštas ir kvapnus desertas tikrai sužavės visus valgančius.
Tobulas pyragas su maskarponės kremu: receptas
Papuoškite pyragą pagal savo fantaziją ar konkrečiai šventei ir garantuotai toks pyragas taps tikru šventiniu akcentu ant jūsų stalo.
Ingredientai:
- 170 g sviesto
- 130 g rudojo cukraus
- 2 arb. š. vanilės ekstrakto
- 2 kiaušiniai
- 250 g kvietinių miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. druskos
- 50 g baltojo šokolado kepiniams
Įdarui: - 250 g maskarponės
Papuošti: - Marcipaninių morkyčių
- Maskarponės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sviestą ištirpinti ir atvėsinti.
2. Sviestą supilti į dubenį ir prie jo suberti cukrų, įpilti vanilės ir išmaišyti.
3. Įmušti kiaušinius ir viską šiek tiek išplakti.
4. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
5. Miltus supilti į skystą masę, išmaišyti iki vientisos masės.
6. Šokoladą supjaustyti gabaliukais, suberti į tešlą ir dar kartą gerai išmaišyti. Tešla bus pakankamai lipni ir tiršta.
7. Kepimo indą ištiesti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą tešlą.
8. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir pyragą kepti apie 30 min. Patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
9. Iškepusiam pyragui leisti pilnai atvėsti ir tuomet perpjauti išilgai į dvi dalis.
10. Maskarponę sudėti į dubenį ir šiek tiek paplakti. tuomet apatinę pyrago dalį aptepti kremu, uždėti viršutinę pyrago dalį, švelniai paspausti.
11. Padalinti pyragą į lygius kvadratėlius.
12. Kiekvieno gabaliuko viršų papuošti plakta maskarpone (išspausti per dekoravimo antgalį) ir uždėti marcipaninę morkytę.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.