-1.8 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Saldžių bulvių kepsneliai su gvakamole

Saldžių bulvių kepsneliai su gvakamole – tai spalvingas ir maistingas derinys, kuriame susijungia saldžiosios bulvės švelnus saldumas, kreminė gvakamolė ir pikantiški prieskoniai. Tai idealus pasirinkimas ieškantiems greitai paruošiamo, tačiau nepaprastai gardaus ir išvaizdaus užkandžio.

Saldžių bulvių kepsneliai su gvakamole: receptas

Šis patiekalas gausus naudingų medžiagų, jis puikiai tinka tiek kaip lengvas užkandis, tiek kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų.

Ingredientai:

  • 1 saldžioji bulvė
  • 1 avokadas
  • Keli maži pomidorai
  • 1/4 raudonojo svogūno
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • Šiek tiek citrinos sulčių
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šiek tiek čili pipirų
  • Gabalėlis fetos
  • Šiek tiek balzamiko acto (patiekti)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Saldžiąją bulvę supjaustyti išilgai plonomis juostomis.
2. Jas išdėlioti skardoje, aptepti aliejumi.
3. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir bulves kepti apie 15 min.
4. Tuo metu į dubenį sudėti avokadą ir smulkintus pomidorus.
5. Raudonąjį svogūną smulkiai supjaustyti ir sudėti prie avokado.
6. Pagardinti druska ir pipirais, įspausti citrinos sulčių ir dėti smulkinto čili.
7. Viską gerai išmaišyti.
8. Kai bulvės iškepa, ant jų dėti paruoštą gvakamolę, pagardinti trupintu fetos sūriu ir apšlakstyti balzamiko actu.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: