Degintas baskų sūrio pyragas – tai tobulas desertas visiems, mėgstantiems sodrų skonį ir šilkinę tekstūrą. Iš išorės jis tamsiai apskrudęs, net šiek tiek „degintas“, o viduje išlieka neįtikėtinai kreminis ir švelnus.
Degintas baskų sūrio pyragas: receptas
Tai minimalistinis, bet įspūdingas desertas, kuris puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek ypatingai progai.
Ingredientai:
- 600 g kreminio sūrio (kambario temperatūros)
- 250 g cukraus
- 4 dideli kiaušiniai
- 250 ml riebios grietinėlės (35-36%)
- 1 valg. š. kvietinių miltų
- ½ arb. š. druskos
- 1 arb. š. vanilės ekstrakto (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 210-220 °C temperatūros (su ventiliatoriumi iki 200 °C temperatūros). Paruošti 20-22 cm skersmens apvalią kepimo formą su nusegamais kraštais – iškloti ją dvigubu sluoksniu kepimo popieriaus, kad kraštai būtų išlindę.
2. Į didelį dubenį sudėti kreminį sūrį ir cukrų. Elektriniu plaktuvu plakti 2-3 min, kol masė taps puri ir vienalytė.
3. Įmušti po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakant. Supilti grietinėlę, vanilę (jei naudojama), suberti miltus ir druską. Viską išplakti iki vientisos, gana skystos masės.
4. Supilti masę į paruoštą formą. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min, kol viršus gerai apskrus – turi būti sodriai rudos spalvos, net apdegęs, tačiau vidus liks minkštas ir vos vos virpantis.
5. Ištraukti pyragą iš orkaitės ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Vėliau galima dėti į šaldytuvą ir visiškai atšaldyti.
6. Prieš patiekiant pyragą išimti iš formos, nuimti kepimo popierių ir patiekti.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.