Veganiški grikių makaronai su tofu – tai puikus derinys tarp traškiai apkepto tofu ir sodraus, tiršto padažo, suteikiančio subtilaus saldžiarūgščio skonio. Gaivūs soba makaronai sugeria aromatingą padažą, o sezamų sėklos papildo patiekalą riešutiniu poskoniu ir lengvu traškumu. Tai lengvas, bet sotus valgis, kuriame subalansuotas švelnus tofu skonis su intensyviais Azijos virtuvės akcentais.
Veganiški grikių makaronai su tofu: receptas
Ingredientai:
- 100 g soba (grikių) makaronų
- 200 g tofu
- 4 valg. š. klevų sirupo
- 4 valg. š. teriyaki padažo
- 4 valg. š. sojos padažo
- 3 valg. š. vorčesterio padažo
- 2 valg. š. sezamų aliejaus
- 1 arb.š. kukurūzų krakmolo
- šiek tiek sezamo sėklų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Tofu supjaustyti gabaliukais ir apkepame keptuvėje su truputėliu aliejaus, kol visos pusės apskrus. Atidėti į šalį.
2. Į tą pačią keptuvę pilti klevų sirupą, teriyaki ir sojos padažus, taip pat vorčesterio padažą ir sezamų aliejų.
3. Viską maišant šildyti apie minutę iki kol užvirs.
4. Kukurūzų krakmolą sumaišyti su nedideliu kiekiu vandens. Svarbu labai gerai išmaišyti, kad nebūtų gumuliukų.
5. Supilti krakmolą į keptuvę ir sumažinti kaitrą. Pakaitinti 1-2 minutes maišant, kol padažas sutirštės.
6. Į keptuvę sudėti apkeptą tofu bei suberti sezamų sėklas. Pakaitinti.
7. Soba makaronus išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
8. Paruoštą padažą su tofu supilti ant makaronų.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.