Now Reading
Faktai ir mitai apie mikrobangų krosnelę

Faktai ir mitai apie mikrobangų krosnelę

Faktai ir mitai apie mikrobangų krosnelę

Šiandien sukanka 65 metai, kai buvo užpatentuota mikrobangų krosnelė, kuri netruko pritapti daugelio namuose.

Pradžioje šis buities prietaisas sukėlė tikrą perversmą kasdieniniame maisto ruošime, tačiau kuo toliau, tuo dažniau išgirstame apie šio prietaiso neigiamą poveikį. Kas yra tiesa ir kas yra mitai – apie tai skaitykite toliau.

Mikrobangėje šildomi valgiai plastmasiniuose induose kelia pavojų. Faktas.

Yra žinoma, kad plastmasė šildoma ir sąveikaudama su maistu persiduoda į maistą, o tai kenkia žmogaus organizmui.

Mikrobangėje metalai įkaisdami kelia pavojų. Mitas.

Gali kelti pavojų nebent labai plono metalo indai. Paprastai tai neturėtų sukelti jokių komplikacijų.

Mikrobangės skleidžia nesaugų elektromagnetinės radiacijos lygį. Mitas.

Dėl šio fakto buvo ginčijamas ir ilgus metus tiriama, vis dėl to, nebuvo nustatyta, kad mikrobangų krosnelė skleistų žmogui pavojingą elektromagnetinių bangų kiekį. Tiesa, žmonės su širdies problemomis (ypatingai su stimuliatoriais) turėtų vengti namuose šių prietaisų.

Verdant puodelyje vandenį, šis gali sprogti. Faktas.

Stipriai įkaitęs, verdantis vanduo įkaitina ir keramikinį puodelį ar stiklinę. Per aukštoje temperatūroje kaitinamas jis gali sprogti.Patartina neužvirinti vandens ar bent jau nepripilti pilno puodelio ar stiklinės. 

Mikrobangėse maistas šildomas iš vidaus į išorę. Mitas.

Maistas yra šildomas iš išorės, todėl nepatartina mikrobangėse šildyti storesnių šaltos mėsos gabalų, nes kol vidus iki galo atšils, mėsos išorė bus perkaitusi.

Mikrobangėse negalima šildyti aliejaus. Faktas.

Dėl vandens dalelių trūkumo, aliejus bei kiti riebūs produktai (pvz. Sviestas) nėra tinkami šildymui.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Mikrobangėse šildomo maisto savybės neigiamai pasikeičia. Iš dalies tiesa.

Kiekvienas maisto ruošimo būdas chemiškai keičia maistą, virimas gali sumažinti nitratų skaičių bei vitaminų, maistingumo lygį. Tačiau mikrobangėse šildomas maistas tikrai nekelia pavojaus sveikatai. 

Taigi mikrobangų krosnelėje pagamintas maistas tikrai nėra kenksmingas ir šiuo prietaisu reikia mokėti naudotis. Vis dėl to, viena esminių taisyklių būtų – ištraukus iš mikrobangės maistą neskubėti jo valgyti, o palaukti bent 2 minutes. Naudokimės mums patogiu išradimu saikingai!

Laikas.lt

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top