Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Forminė duona be minkymo

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-04-16
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Forminė duona be minkymo
Forminė duona be minkymo

Forminė duona be minkymo – šis paprastas, tačiau klasikinis naminės duonos receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori išsikepti kvapnią, traškia plutele ir puriu vidumi kepaliuką be jokių sudėtingų technikų.

Forminė duona be minkymo: receptas

Puikiai tinka tiek sumuštiniams, tiek tiesiog su sviestu ar mėgstamu užtepu – tai universali ir šilta klasika tiesiai iš orkaitės.

Ingredientai:

  • 500 g stiprių baltųjų kvietinių miltų (plius šiek tiek papildomai barstymui)
  • 7 g (1 pakelis) sausų mielių
  • 10 g druskos
  • Augalinio aliejaus (formos patepimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sumaišyti miltus, mieles ir druską dideliame dubenyje. Supilti 325 ml šilto vandens ir rankomis maišyti, kol neliks sausų miltų gumulėlių ir susidarys netvarkinga tešlos gniūžtė. Uždengti ir palikti 1–2 val, kol tešla padvigubės.
2. Lengvai patepti kepimo formą augaliniu aliejumi. Išversti tešlą ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus. Lengvai paspausti, suformuoti apytikslį kvadratą.
3. Užlenkti viršutinį kraštą į vidurį ir prispausti, kad priliptų. Tada tą patį padaryti su kairiu ir dešiniu kraštais. Pradėti ridenti viršutinį kraštą link savęs, po truputį spaudžiant, kad tešla susivyniotų į save. Kai susiformuoja stambus ritinys, įdėti jį į kepimo formą siūle žemyn. Uždengti ir palikti šiltoje vietoje 45 min – 1 val, kol iškils dvigubai.
4. Įkaitinti orkaitę iki aukščiausios temperatūros, o orkaitės apačioje padėti sunkią skardą įkaitimui.
5. Kai tešla pakils, apšlakstyti ją trupučiu vandens ir įdėti į orkaitės vidurį. Į įkaitintą apatinę skardą greitai įpilti stiklinę labai šalto vandens ir uždaryti orkaitės dureles. Tuomet sumažinti temperatūrą iki 200 C temperatūros.
6. Kepti apie 40 min, praėjus pusei kepimo laiko apsukti formą. Norint patikrinti ar duona iškepusi, reikia išverti ją iš formos ir pabelsti į dugną – turi skambėti tarsi tuščiaviduris. Jei garsas duslus – dėti atgal į formą ir kepti dar 5 min.
7. Išimti iš formos ir palikti visiškai atvėsti ant grotelių prieš pjaustant.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Duona be minkymoForminė duonaForminė duona be minkymoNaminė forminė duonanamuose kepta duona

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Veganiškas čili troškinys su tofu
Receptai

Veganiškas čili troškinys su tofu

2025-04-04
Cezario salotos
Receptai

Cezario salotos

2024-01-22
Ekonimiški pietūs
Mėsos patiekalai

Pietūs šeimai už 5 eurus: ryžiai su vištiena ir daržovėmis

2025-01-03
Keptos vištienos ir sūdytų žemės riešutų salotos
Receptai

Keptos vištienos ir sūdytų žemės riešutų salotos

2024-01-11

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?