Gaivios salotos su kepta lašiša – gardus, maistingas, paprastai paruošiamas patiekalas jūsų pietums ar vakarienei. Naudojami ingredientai yra lengvai prieinami, o paruošimas nereikalauja sudėtingų kulinarinių įgūdžių, todėl tai puikus pasirinkimas norintiems skaniai, sveikai ir nesudėtingai pavalgyti.
Gaivios salotos su kepta lašiša: receptas
Labai svarbu lašišos neperkepti, kad ji išliktų sultinga ir minkšta. Jeigu norisi šiek tiek sotesnio varianto, šalia gardu patiekti ryžių.
Ingredientai:
- Prieskonių žuviai marinuoti
- 125 g lašišos filė
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- Salotų mišinio
- Gabalėlis graikiško baltojo sūrio salotoms
- Sauja šilauogių
- Druskos pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Lašišą apibarstyti prieskoniais, skirtais marinuoti žuvį ir palikti per naktį (geriausia parai).
2. Žuvį perkelti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.
3. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir žuvį kepti apie 15 min.
4. Į lėkštę sudėti norimą kiekį salotų, šilauogių, trupinto graikiško sūrio.
5. Pabarstyti šiek tiek druskos ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi.
6. Iškepusią žuvį dėti ant salotų.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.