3.5 C
Vilnius
Antradienis, 3 gruodžio, 2024

Kriaušių blynai be cukraus: sveikų pusryčių receptas

Pusryčiai yra svarbiausia dienos dalis, todėl jie turėtų būti ne tik maistingi, bet ir skanūs. Jei jau atsibodo tradiciniai patiekalai, kodėl gi nepabandžius ko nors naujo? Kriaušių blynai – paprastas, bet įkvepiantis būdas pradėti dieną su šypsena.

Kriaušės yra ne tik gardus, bet ir labai naudingas vaisius, kurio vertę lemia jų sudėtyje esančios maistinės medžiagos. Jos yra puikus skaidulų šaltinis, padedantis palaikyti sklandų virškinimą ir užtikrinantis sotumo jausmą ilgesniam laikui. Taip pat kriaušėse gausu vitamino C, kuris stiprina imunitetą, ir antioksidantų, padedančių kovoti su laisvaisiais radikalais bei mažinančių uždegiminius procesus organizme.

Kriaušių blynai ir jų nauda

Receptas

Pasiruoškite kvapnių ir purių blynų su kriaušėmis – puiki alternatyva tradiciniams obuolių blynams. Tam reikia tik kelių paprastų ingredientų.

Ingredientai:

  • prinokusi kriaušė – 1 vnt.
  • kvietiniai miltai – 80 g
  • natūralus jogurtas – 50 g
  • vištos kiaušinis – 1 vnt.
  • druska
  • aliejus

Gaminimas:

  1. Nuplaukite kriaušę, nulupkite jos odelę ir sutarkuokite stambia tarka.
  2. Dubenyje plakikliu suplakite kiaušinį, druską ir jogurtą. Įmaišykite miltus, tarkuotą kriaušę ir gerai išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Tešlą dėkite šaukštu į keptuvę ir kepkite blynus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Patarimai:

  • Jogurtą galite pakeisti kefyru.

Kriaušių blynai receptaireceptas-400x267.jpg" alt="Kriaušių blynai receptai" width="400" height="267" />

Kriaušių blynai – universali idėja bet kokiai progai

Šis receptas puikiai tinka, jei norite įtraukti mažuosius į virtuvės veiklą. Tai ne tik smagus užsiėmimas, bet ir būdas lavinti jų kūrybiškumą bei rankų miklumą. Jie dar labiau įvertins pusryčius, prie kurių gamybos prisidėjo patys!

Šie purūs ir kvapnūs blynai su kriaušėmis ne tik džiugins gomurį, bet ir suteiks energijos visai dienai. Patiekalas puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet ir pietų užkandžiui ar net desertui. Pabandykite, ir jis taps vienu mėgstamiausių jūsų receptų!

Šaltinis: https://tsn.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Saulena
Saulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Taip pat skaitykite: