Pusryčiai yra svarbiausia dienos dalis, todėl jie turėtų būti ne tik maistingi, bet ir skanūs. Jei jau atsibodo tradiciniai patiekalai, kodėl gi nepabandžius ko nors naujo? Kriaušių blynai – paprastas, bet įkvepiantis būdas pradėti dieną su šypsena.
Kriaušės yra ne tik gardus, bet ir labai naudingas vaisius, kurio vertę lemia jų sudėtyje esančios maistinės medžiagos. Jos yra puikus skaidulų šaltinis, padedantis palaikyti sklandų virškinimą ir užtikrinantis sotumo jausmą ilgesniam laikui. Taip pat kriaušėse gausu vitamino C, kuris stiprina imunitetą, ir antioksidantų, padedančių kovoti su laisvaisiais radikalais bei mažinančių uždegiminius procesus organizme.
Receptas
Pasiruoškite kvapnių ir purių blynų su kriaušėmis – puiki alternatyva tradiciniams obuolių blynams. Tam reikia tik kelių paprastų ingredientų.
Ingredientai:
- prinokusi kriaušė – 1 vnt.
- kvietiniai miltai – 80 g
- natūralus jogurtas – 50 g
- vištos kiaušinis – 1 vnt.
- druska
- aliejus
Gaminimas:
- Nuplaukite kriaušę, nulupkite jos odelę ir sutarkuokite stambia tarka.
- Dubenyje plakikliu suplakite kiaušinį, druską ir jogurtą. Įmaišykite miltus, tarkuotą kriaušę ir gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Tešlą dėkite šaukštu į keptuvę ir kepkite blynus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Patarimai:
- Jogurtą galite pakeisti kefyru.
receptas-400x267.jpg" alt="Kriaušių blynai receptai" width="400" height="267" />
Kriaušių blynai – universali idėja bet kokiai progai
Šis receptas puikiai tinka, jei norite įtraukti mažuosius į virtuvės veiklą. Tai ne tik smagus užsiėmimas, bet ir būdas lavinti jų kūrybiškumą bei rankų miklumą. Jie dar labiau įvertins pusryčius, prie kurių gamybos prisidėjo patys!
Šie purūs ir kvapnūs blynai su kriaušėmis ne tik džiugins gomurį, bet ir suteiks energijos visai dienai. Patiekalas puikiai tiks ne tik pusryčiams, bet ir pietų užkandžiui ar net desertui. Pabandykite, ir jis taps vienu mėgstamiausių jūsų receptų!
Šaltinis: https://tsn.ua/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.