Garuose ruoštas ešerys su padažu – elegantiškas, bet kartu ir paprastas pasirinkimas, puikiai tinkantis šventiniam stalui ar ypatingai vakarienei. Žuvis paruošiama sultinga ir švelnaus skonio.
Garuose ruoštas ešerys su padažu: receptas
Tai subalansuotas ir skanus patiekalas, kuris sužavės tiek išrankius skoniui, tiek vertinančius lengvesnius, sveikesnius pasirinkimus.
Ingredientai:
- 1 jūrų ešerys (apie 1,5 kg, išvalytas)
- 5 cm šviežio imbiero šaknies gabalėlis
- 350 g basmati ryžių
- 4-5 svogūnų laiškai
- 4 valg. š. tamsaus sojų padažo
- 3-4 valg. š. sezamų aliejaus
- 4 česnako skiltelės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dėti žuvį ant grotelių garintuve arba žuvies puode su maždaug 1 cm vandens apačioje. Užbarstyti plonais šiaudeliais pjaustytą imbierą, uždengti dangčiu arba folija ir garinti 15-20 min, kol žuvis bus visiškai iškepusi.
2. Tuo metu išvirti ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės.
3. Išimti žuvį ir perkelti ją ant pašildyto serviravimo padėklo. Apibarstyti smulkintais svogūnų laiškais ir palaikyti šiltai. Pasilikti šiek tiek garinimo vandens.
4. Supilti apie 5 šaukštus to vandens į mažą puodą, įpilti sojų padažo, užvirti ir tuomet supilti ant žuvies. Į tą patį puodą įpilti sezamų aliejaus, sudėti plonais griežinėliais pjaustytą česnaką, pakepinti kelias sekundes ir taip pat užpilti ant žuvies.
5. Patiekti žuvį padalintą porcijomis su ryžiais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.