Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Garuose ruoštas ešerys su padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Garuose ruoštas ešerys su padažu
Garuose ruoštas ešerys su padažu

Garuose ruoštas ešerys su padažu – elegantiškas, bet kartu ir paprastas pasirinkimas, puikiai tinkantis šventiniam stalui ar ypatingai vakarienei. Žuvis paruošiama sultinga ir švelnaus skonio.

Garuose ruoštas ešerys su padažu: receptas

Tai subalansuotas ir skanus patiekalas, kuris sužavės tiek išrankius skoniui, tiek vertinančius lengvesnius, sveikesnius pasirinkimus.

Ingredientai:

  • 1 jūrų ešerys (apie 1,5 kg, išvalytas)
  • 5 cm šviežio imbiero šaknies gabalėlis
  • 350 g basmati ryžių
  • 4-5 svogūnų laiškai
  • 4 valg. š. tamsaus sojų padažo
  • 3-4 valg. š. sezamų aliejaus
  • 4 česnako skiltelės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dėti žuvį ant grotelių garintuve arba žuvies puode su maždaug 1 cm vandens apačioje. Užbarstyti plonais šiaudeliais pjaustytą imbierą, uždengti dangčiu arba folija ir garinti 15-20 min, kol žuvis bus visiškai iškepusi.
2. Tuo metu išvirti ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės.
3. Išimti žuvį ir perkelti ją ant pašildyto serviravimo padėklo. Apibarstyti smulkintais svogūnų laiškais ir palaikyti šiltai. Pasilikti šiek tiek garinimo vandens.
4. Supilti apie 5 šaukštus to vandens į mažą puodą, įpilti sojų padažo, užvirti ir tuomet supilti ant žuvies. Į tą patį puodą įpilti sezamų aliejaus, sudėti plonais griežinėliais pjaustytą česnaką, pakepinti kelias sekundes ir taip pat užpilti ant žuvies.
5. Patiekti žuvį padalintą porcijomis su ryžiais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:EšerysGarinta žuvisGaruose keptas ešerysGaruose ruoštas ešerys su padažuŽuvies patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Salotos su feta
Receptai

Gaivios ir maistingos salotos su avokadu bei feta: receptas ir patarimai

2025-01-01
Dubajaus tiramisu su pistacijomis
Desertai

Dubajaus tiramisu su pistacijomis

2025-02-04
Sūrio sriuba
Receptai

Sūrio sriuba

2024-01-11
Greitas riešutų sviesto desertas
Desertai

Greitas riešutų sviesto desertas

2025-02-28

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?