Jogurtiniai Užgavėnių blynai su obuoliais – puikus pasirinkimas pusryčiams arba lengvam užkandžiui. Jie sušildo širdį ir skrandį, o saldūs obuoliai su cinamonu sukuria nuostabų skonį, kuris nepaliks abejingų. Stori, bet minkšti blynai. Tokie gardūs, kad net papildomi priedai nėra būtini.
Jogurtiniai Užgavėnių blynai su obuoliais: receptas
Tobulai minkšti ir skanūs blynai, jie puikūs ir atvėsę. Jie tikrai taps mėgstamu pasirinkimu tiek ryte, tiek vakare.
Ingredientai:
- 2 kiaušiniai
- 150 g graikiško jogurto
- 30 g sviesto
- 120 g miltų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 1 valg. š. cukraus
- 2 arb. š. vanilinio cukraus
- 1 arb. š. cinamono
- Žiupsnis druskos
- 1-2 obuoliai (priklauso nuo dydžio)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus ingredientus.

2. Į dubenį mušti kiaušinius.

3. Prie kiaušinių suberti cukrų ir vanilinį cukrų.

4. Išplakti šluotele kol masė šiek tiek suputos.

5. Sviestą dėti į nedidelį indelį ir ištirpinti. Atvėsinti.

6. Prie kiaušinių sudėti graikišką jogurtą.

7. Supilti tirpintą sviestą.

8. Viską gerai išmaišyti šluotele.

9. Suberti miltus ir kepimo miltelius.

10. Taip pat suberti cinamoną ir druską.

11. Viską išmaišyti. Gausis gana tiršta tešla.

12. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.

13. Pjaustytus obuolius sudėti į tešlos dubenį.

14. Gerai išmaišyti, kad obuoliai tolygiai pasiskirstytų tešloje.

15. Gerai įkaitintoje keptuvėje formuoti blynus ir kepti iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.

16. Patiekiant galima papildomai apibarstyti cukraus pudra.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė