Greitas tinginių Napoleonas – traškūs sluoksniuotos tešlos lakštai ir švelnus kremas susijungia į klasikinio skonio tortą. Tobulas pasirinkimas, kai norisi saldumyno be sudėtingo kepimo.
Greitas tinginių Napoleonas: receptas
Šis tinginių Napoleonas – puikus desertas svečiams pavaišinti ar smaližių savaitgaliui!
Ingredientai:
- 500 g sluoksniuotos tešlos
- 500 ml pieno
- 2 pakeliai vanilinio pudingo miltelių
- 3-4 valg. š. cukraus (arba pagal skonį)
- 200 g sviesto (kambario temperatūros)
- 200 ml grietinėlės (nebūtina, bet priduoda kremui purumo)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sluoksniuotą tešlą atšildyti, kiekvieną lapą lengvai pakočioti ir subadyti šakute, kad kepant neišsipūstų.
2. Kepti iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10-15 min, kol taps auksiniai ir traškūs. Leisti visiškai atvėsti.
3. Iš pieno, pudingo miltelių ir cukraus išvirti pudingą. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
4. Tuomet išplakti pudingą kartu su sviestu iki vientisos, purios masės. Norint, galima įmaišyti ir išplaktą grietinėlę bei šiek tiek vanilės, tuomet kremas bus dar puresnis.
5. Ant padėklo ar lėkštės dėti sluoksnį iškeptos tešlos, jį aptepkite kremu. Kartoti kol bus sunaudoti visi lakštai, paskutinis sluoksnis – kremo.
6. Vieną lakštą sutrupinti ir apibarstyti viršų bei šonus, gražiai atrodo ir suteikia tekstūros.
7. Tortą laikyti šaldytuve bent 6-8 val, kad lakštai suminkštėtų ir tortas taptų minkštas.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.