Morkų blynai – tai dviguba nauda: mėgstami pusryčiai ir puiki daržovių porcija! Jei sunku įtikinti vaikus valgyti sveikas morkas, šie saldūs blynai bus puikus sprendimas. Pasiruoškite saldžius morkų blynus su grietine ir, jei norite, pridėkite razinų. Mažyliai tikrai gaus ne tik skanius pusryčius, bet ir vitaminų dozę!
Morkos yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, ypač turtingos vitaminu A, kuris padeda išlaikyti sveiką regėjimą ir stiprina odą. Be to, morkos yra gausios skaidulų, padedančių gerinti virškinimą ir palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą. Jos taip pat turi antioksidacinių savybių, kurios gali padėti stiprinti imunitetą ir apsaugoti organizmą nuo žalingo aplinkos poveikio. Reguliarus morkų vartojimas gali prisidėti prie bendros sveikatos gerinimo ir energijos palaikymo.
Morkų blynai: receptas
Ingredientai:
- Morkos – 600 g
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Cukrus – 50 g
- Vanilinis cukrus – 8 g
- Grietinė 15% – 40 g
- Kvietiniai miltai – 50 g
- Druska
- Saulėgrąžų aliejus – 20 g
- Razinos – pagal skonį
- Graikiniai riešutai – pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:- Nuplaukite morkas, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Įdėkite kiaušinius, cukrų, grietinę, žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.
- Pertrinkite miltus per sietą, įdėkite vanilinio cukraus ir gerai išmaišykite. Šiame etape galite pridėti razinų, jei norite.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje vidutinio stiprumo ugnimi. Su šaukštu dėkite morkų tešlą į keptuvę, sumažinkite ugnį ir kepkite po 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol blynai taps aukso spalvos.
- Pabaigę kepti blynus, sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte perteklinį aliejų. Susmulkinkite riešutus.
- Patiekime morkų blynus su grietine ir smulkintais riešutais.
Galite paruošti ir sūrią morkų blynų versiją. Tam vietoje cukraus naudokite druską ir šviežiai maltus juoduosius pipirus. Išbraukite razinas ir graikinius riešutus iš recepto, o pagal skonį galite įdėti šiek tiek žolelių. Gaminti bus taip pat paprasta. Be to, būtina išragauti morkas prieš gaminant – jei jos pakankamai saldžios, galite naudoti mažiau cukraus.
Šie morkų blynai puikiai tiks tiek vaikams, tiek suaugusiems kaip sveiki ir skanūs pusryčiai, kurie suteiks energijos visai dienai!
Šaltinis: https://shuba.life/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.