Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Grikių košės virimo paslaptys

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-02-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Grikių košės virimo paslaptys

[-[0]-]

Grikių košė padeda lieknėti, tinkama valgyti sergant diabetu arba širdies ir kraujagyslių ligomis. Dietologai šia košę rekomenduoja valgyti dienos pradžioje – per pusryčius ar pietus, nes grikiuose yra lėtai pasisavinamų angliavandenių, kurie ilgam pasotina ir suteikia organizmui energijos.

Geriausiai grikių košei virti tinka neemaliuoti indai su storu dugnu. O jeigu dar dugnas bus šiek tiek išgaubtas, dar geriau, nes taip maksimaliai išgaruos vanduo. Ir nepamirškite virdami košę sandariai uždengti košę. Vedant dangčio nekilokite ir košės nemaišykite.

Prieš virdami kruopas galite šiek tiek pakaitinti ant sausos keptuvės. Tačiau galima įpilti ir porą šaukštelių aliejaus.

Ilgai grikių košės virti nederėtų – ji gal ir nesudegs, tačiau išdžius. Košei visiškai pakanka 15 min. Tiesa, išjungus ugnį, puodo dar neatidenkite, o pilkite pastovėti dar 10 min., kad kruopos dar geriau išbrinktų.

Galima grikių košę pagardinti svogūnais. Kai košė būna pavirusi pusę laiko, smulkiai supjaustytus svogūnus reikia greitai įmesti į puodą, košės nemaišyti ir vėl uždengti dangčiu. Galima taip pat pagardinti ir džiovintais, smulkintais grybais.

Išvirusią košę taip pat galima gardinti keptais svogūnais, grybais, virtais kiaušiniais, sviestu. Pagardus geriausia dėti, kai košė jau išbrinkusi. Sudėjus juos indą su koše uždengtą reikia palaikyti dar 5 minutes.

Verta žinoti:

Grikiai garsėja ir kaip visavertis puikus mėsos pakaitalas. Tai ypač vertina taupios šeimininkės. 86 proc. bendro grikių kruopų kiekio sudaro gerai tirpstantys baltymai (pavyzdžiui, kviečiuose tik 11 proc.). Be to, grikiuose daug geležies, įvairių rūgščių, kurios pagerina maisto pasisavinimą.


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:grikiaigrikių košėkaip išvirti grikių košęskani grikių košė

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Video pusryčiai. Šunims irgi sekasi loterijose
Laikas.lt pusryčiai

Video pusryčiai. Šunims irgi sekasi loterijose

2012-06-27
Brado Pitto ir Clinto Eastwoodo sūnaus konfliktas filmavimo aikštelėje
Kinas

Brado Pitto ir Clinto Eastwoodo sūnaus konfliktas filmavimo aikštelėje

2014-10-07
Prie festivalio „Tamsta muzika 2013“ prisideda alikėja iš Belgijos – Selah Sue
Naujienos

Prie festivalio „Tamsta muzika 2013“ prisideda alikėja iš Belgijos – Selah Sue

2013-06-07
Interjero formavimas: patarimai kaip tinkamai pasirinkti tapetus ir užuolaidas (foto)
Menas

Interjero formavimas: patarimai kaip tinkamai pasirinkti tapetus ir užuolaidas (foto)

2013-05-08

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?