Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis
Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis

Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis – tai Pietietiško stiliaus keptos vištienos patiekalas su gaiviomis kopūstų salotomis – tobulas kontrastų derinys. Švelni, sultinga vištiena pasižymi intensyviu prieskonių aromatu ir traškia plutele, o šalia patiekiamos šviežios salotos suteikia patiekalui lengvumo ir pikantiškumo.

Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis: receptas

Išraiškinas, skonių kupinas patiekalas. Tobulas patiekti didelei grupei draugų vakarėlio metu.

Marinatui:

  • 600 ml pasukų
  • 6 valg. š. kapotų kalendrų
  • 6 česnakų skiltelės
  • 2 šalotiniai svogūnai
  • ½ arb. š. džiovintų čili dribsnių
  • 1 valg. š. druskos
  • 4 vištienos šlaunelės (be odos)

Vištienai apvolioti:

  • 6 valg. š. kvietinių miltų
  • ½ a. š. salierų druskos
  • ½ a. š. kajeno pipirų
  • ½ a. š. maltų juodųjų pipirų
  • ½ a. š. paprikos

Vištienos kepimui:

  • 200 ml augalinio aliejaus

Kopūstų salotoms:

  • ¼ raudongūžio kopūsto
  • ¼ baltagūžio kopūsto
  • 3 morkos
  • 4 svogūnų laiškai
  • 1 valg. š. kmynų
  • 1 valg. š. čili padažo
  • 100 g majonezo
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Marinatui visus ingredientus sumaišyti dubenyje ir jame apvolioti vištienos šlauneles. Uždengti ir palikti marinuotis šaldytuve per naktį.
2. Paruošti apvoliojimo mišinį sumaišant visus jam skirtus ingredientus. Išimti vištieną iš marinato ir apvolioti prieskoniuotų miltų mišinyje, kad visiškai pasidengtų. Grąžinti į šaldytuvą dar 45 min.
3. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
4. Įkaitinti augalinį aliejų gilioje, sunkioje keptuvėje, kol įmetus duonos trupinį jis ims čirškėti ir paruduos.
5. Sudėti vištieną ir kepti kol gražiai apskrus iš visų pusių. Išimti ir perkelti ant kepimo skardos.
6. Perkelti į orkaitę ir kepti 15-20 min, kol pilnai iškeps.
7. Kopūstų salotoms kopūstus plonai supjaustyti, morkas sutarkuoti ir viską sudėti į dubenį. Sudėti kmynus, čili padažą, majonezą. Pagardinti druska ir pipirais. Viską labai gerai išmaišyti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Gruzdinta vištienaGruzdinta vištiena su kopūstų salotomisTraški vištienaVištiena su kopūstų salotomisvištienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Natūraliai saldūs morkų pyrago skonio keksiukai
Desertai

Natūraliai saldūs morkų pyrago skonio keksiukai

2025-02-15
Moliūginis varškės pyragas
Desertai

Moliūginis varškės pyragas

2024-01-13
Tobulas pyragas su maskarponės kremu
Desertai

Tobulas pyragas su maskarponės kremu

2025-03-04
Cannelloni su šonine ir pomidorų padažu
Makaronų patiekalai

Cannelloni su šonine ir pomidorų padažu

2024-01-17

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?