Imbieriniai sausainiai – tai klasikinis kepinys su sodriu skoniu ir malonia tekstūra. Auksinės spalvos, traškūs kraštuose ir švelniai minkšti viduje, jie išsiskiria intensyviu malto ir cukruoto imbiero aromatu.
Imbieriniai sausainiai: receptas
Puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, bet kuriuo metų laiku.
- 50 g sviesto
- 1 valg. š. auksaspalvio sirupo
- 175 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
- 1 valg. š. malto imbiero
- 75 g cukruoto imbiero
- 1 arb. š. sodos
- 50 g rudujo cukraus
- 50 g šviesaus muskovado cukraus
- 1 kiaušinis
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros. Ištiesti dvi kepimo skardas kepimo popieriumi.
2. Sudėti sviestą ir auksaspalvį sirupą į puodą. Kaitinti ant silpnos kaitros, maišyti kol visiškai ištirps.
3. Į dubenį suberti miltus, maltą imbierą, kapotą cukruotą imbierą, sodą ir abu cukrus. Gerai išmaišyti, tada supilti ištirpintą sviesto ir sirupo mišinį. Įmušti kiaušinį ir suminkyti tešlą.
4. Padalinti tešlą į 16 vienodų dalių ir formuoti mažus rutuliukus tarp delnų. Dėti juos ant kepimo skardų ir šiek tiek suploti, kad būtų maždaug 1 cm storio. Kepti apie 25 minutes, kol sausainiai taps auksinės spalvos ir sutvirtės kraštuose.
5. Leisti sausainiams kelias minutes atvėsti skardoje, tada perkelti ant grotelių ir leisti visiškai atvėsti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.