Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Desertai

Imbieriniai sausainiai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Imbieriniai sausainiai
Imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai – tai klasikinis kepinys su sodriu skoniu ir malonia tekstūra. Auksinės spalvos, traškūs kraštuose ir švelniai minkšti viduje, jie išsiskiria intensyviu malto ir cukruoto imbiero aromatu.

Imbieriniai sausainiai: receptas

Puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, bet kuriuo metų laiku.

  • 50 g sviesto
  • 1 valg. š. auksaspalvio sirupo
  • 175 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
  • 1 valg. š. malto imbiero
  • 75 g cukruoto imbiero
  • 1 arb. š. sodos
  • 50 g rudujo cukraus
  • 50 g šviesaus muskovado cukraus
  • 1 kiaušinis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros. Ištiesti dvi kepimo skardas kepimo popieriumi.
2. Sudėti sviestą ir auksaspalvį sirupą į puodą. Kaitinti ant silpnos kaitros, maišyti kol visiškai ištirps.
3. Į dubenį suberti miltus, maltą imbierą, kapotą cukruotą imbierą, sodą ir abu cukrus. Gerai išmaišyti, tada supilti ištirpintą sviesto ir sirupo mišinį. Įmušti kiaušinį ir suminkyti tešlą.
4. Padalinti tešlą į 16 vienodų dalių ir formuoti mažus rutuliukus tarp delnų. Dėti juos ant kepimo skardų ir šiek tiek suploti, kad būtų maždaug 1 cm storio. Kepti apie 25 minutes, kol sausainiai taps auksinės spalvos ir sutvirtės kraštuose.
5. Leisti sausainiams kelias minutes atvėsti skardoje, tada perkelti ant grotelių ir leisti visiškai atvėsti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:imbieriniai sausainiaiNaminiai sausainiaisausainiaiTraškūs sausainiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Obuolių pyragėliai beveik kaip greitojo maisto restorane
Desertai

Obuolių pyragėliai, beveik kaip greitojo maisto restorane

2025-02-11
"Japoniški" šašlykai
Mėsos patiekalai

„Japoniški” šašlykai

2024-01-31
Moliūgo ir varškės blynai
Blynai

Moliūgo ir varškės blynai

2025-03-23
Banoffee tortas
Desertai

Banoffee tortas – saldaus stalo žvaigždė

2025-04-15

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?