Irisų skonio pyragas su šokolado gabalėliais – tai tobulas balansas tarp traškios plutelės išorėje ir minkšto, šiek tiek lipnaus vidaus. Kepimo laikas yra esminis: ištraukus pyragą tinkamu momentu, jis išlieka drėgnas ir šiek tiek klampus.
Irisų skonio pyragas su šokolado gabalėliais: receptas
Tai universalus ir nesudėtingas receptas, tinkantis tiek kasdieniams skanėstams, tiek ypatingoms progoms. Jį galima supjaustyti kvadratėliais ir patiekti su stikline pieno, šaukštu ledų ar net šiek tiek pabarstyti jūros druska, kad būtų jaučiamas švelnus kontrastas.
Ingredientai:
- 213 g miltų
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių
- 170 g sviesto
- 300 g rudojo cukraus
- 0,5 arb. š. druskos
- 1 valg. š. vanilės esencijos
- 1 kiaušinis (didelis, kambario temperatūros)
- 100 g juodo šokolado
- 100 g balto šokolado
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
2. Dubenyje sumaišyti miltus ir kepimo miltelius.
3. Puode ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą, suberti rudąjį cukrų ir druską. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti vanilę. Leisti mišiniui atvėsti iki kambario temperatūros.
4. Įmušti kiaušinį ir išplakti iki vientisos masės.
5. Į sviesto masę suberti miltų mišinį ir maišytik tiek, kol susijungs (nepermaišyti).
6. Suberti susmulkintą šokoladą ir lengvai išmaišyti.
7. Perkelti tešlą į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą ir tolygiai paskirstyti.
8. Dėti kepti orkaitėje apie 18–24 min, kol kraštai sutvirtės, o viršus taps auksinės spalvos ir pradės šiek tiek skilinėti. Įkišus medinį iešmelį ar dantų krapštuką, jis turėtų būti su keliais trupiniais.
9. Išimti kepimo formą iš orkaitės ir palikti pyragą visiškai atvėsti.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.