Izraelietiška pusryčių šakšuka su paprika – tai lengvai paruošiamas ir skonių kupinas patiekalas, kuriame susilieja daržovių ir prieskonių aromatai. Minkšti kiaušiniai, įsitaisę sodriame pomidorų ir paprikų troškinyje, su trupučiu fetos sūrio sukuria puikų skonio balansą. Papuošus gaiviais žalumynais, patiekalas įgauna dar daugiau spalvų bei šviežumo. Tai universalus pasirinkimas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei.
Izraelietiška pusryčių šakšuka su paprika: receptas
Šakšuka puikiai dera su šviežia duona ar traškia bagete, kurią galima mirkyti į kvapnų pomidorų padažą.
Ingredientai:
- 1 raudonas svogūnas (didelis)
- 4 skiltelės česnako
- 1 paprika (didelė)
- 1 skardinė luptų cherry pomidorų
- Prieskoniai pagal skonį: pipirai, čili dribsniai, rūkyta paprika, druska
- Alyvuogių aliejus
- 100 g fetos
- 4-6 Kiaušiniai
- Kelios šakelės krapų ir kalendrų
- Keli svogūnų laiškai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų.
2. Svogūną smulkiai supjaustyti ir sudėti į keptuvę. Ten pat sudėti ir traiškytas česnakų skilteles.
3. Apkepti šiek tiek ir supilti konservuotus pomidorus.
4. Papriką supjaustyti gabaliukais ir sudėti į keptuvę.
5. Išmaišyti ir šiek tiek patroškinti ant nedidelės kaitros. Jeigu viskas per daug sutirštėja, galima įpilti šiek tiek vandens.
6. Keptuvėje šaukštu padaryti kelias duobutes ir ten įmušti kiaušinius.
7. Ant viršaus užtrupinti fetos sūrio ir keptuvę uždengti dangčiu.
8. Viską pakepti apie 5 min, kol kiaušiniai iškeps (galima kepti ir ilgiau, jeigu norisi tvirtesnio trynio).
8. Patiekiant pagardinti smulkiai pjaustytais krapais, kalendromis ir svogūnų laiškais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.