Naminė granola – puikus traškus ir maistingas užkandis, kuris tiks tiek pusryčiams, tiek lengvam užkandžiui dienos eigoje. Riešutai ir saulėgrąžų sėklos suteikia granolai malonų traškumą bei vertingų maistinių medžiagų, o cinamonas ir kardamonas suteikia subtilų, šildantį aromatą.
Naminė granola: receptas
Granola puikiai dera su graikišku jogurtu, augaliniu pienu ar tiesiog vieną suvalgyti kaip sveiką užkandį.
Ingredientai:
- 400 g 5 grūdų dribsnių
- 50 g karijų riešutų
- 50 g anakardžių
- 50 g migdolų
- 30 g lukštentų saulėgrąžų sėklų
- 2 arb. š. cinamono
- 1 arb. š. druskos
- 1 arb. š. malto kardamono
- 50 g sezamų pastos
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 100 g melasos (galima keisti kitu skystu saldikliu)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Riešutus smulkiai supjaustyti.
2. Į dubenį sudėti grūdų dribsnius, smulkintus riešutus, saulėgrąžų sėklas, cinamoną, druską, kardamoną. Viską gerai sumaišyti.
3. Kitame dubenye sumaišyti sezamų pastą, aliejų ir melasą.
4. Skystą dalį užpilti ant dirbsnių ir viską gerai išmaišyti, kad dribsniai pasidengtų lipniu mišiniu.
5. Kepimo skardoje patiesti kepimo popierių, plonu sluoksniu suberti granolą.
6. Orkaitę įkaitinti iki 125 C temperatūros ir granolą kepti apie 45 min, vis pamaišant kas 15 min.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.