Now Reading
Jautienos išpjovos suktinukai su padažu

Jautienos išpjovos suktinukai su padažu

Jautienos išpjovos suktinukai su padažu

Jums reikės (vienai porcijai):

  • Suktinukai:

jautienos išpjova – 200 g,
cikorijos ir rukolos salotos – po 60 g, 
kietasis fermentinio sūris – 10 g, 
žiupsnelis druskos ir malti juodieji pipirai, 
aliejus kepimui, 
miltai

  • Garnyras:

bulvės – 90 g ,
saliero gumbas ir sviestas – po 20 g ,
pienas – 20 ml ,
druska

  • Padažas:

sojos ir Volčesterio padažas – po 30 g,
svogūnas – 13 g,
česnakas – 7 g ,
miltai ir aliejus – po 15 g ,
baltas vynas – 1/2 stiklinė,
malti juodieji pipirai.

Kaip gaminame:

Jautienos išpjovą lengvai pamuškite, pabarstykite druska, maltais pipirais. Ant prieskoniais įtrintos jautienos dėkite cikorijos ir rukolos salotų, pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir mėsą su įdaru susukite į suktinuką.

Suktinuką pavoliokite miltuose ir iš visų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje. Tada perdėkite juos į karščiui atsparų indą ir pabaikite kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol mėsa bus visiškai iškepusi.

Garnyrui bulves išvirkite kartu su salierais. Kai daržovės bus išvirę, vandenį nupilkite, sudėkite sviestą, supilkite pakaitintą pieną ir viską sugrūskite į iki vientisos masės. Košę pagardinkite druska.

Padažui svogūnus nuvalykite ir supjaustykite kubeliais. Pakepinkite juos įkaitintame aliejuje. Kai svogūnai pasidarys permatomi, supilkite sojos, Vorčesterio padažą bei baltąjį vyną. Jei reikia pagardinkite padažą dar druska, maltais juodaisiais pipirais bei sutrintu česnaku. Viską perkoškite per sietelį, o skystį sutirštinkite pakepintais miltais ir aliejumi.

Iškeptus jautienos suktinukus patiekite su bulvių bei salierų koše ir tirštu padažu.

Skanaus!

Eglė Žilytė


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt