0.2 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Raudonojo kario sriuba su vištiena

Raudonojo kario sriuba su vištiena – tai aromatinga ir kreminė tailandietiška sriuba su vištiena, kokosų pienu ir kario pasta. Joje dera imbiero ir česnako pikantiškumas, švelnus kokosų pieno saldumas bei aštrus čili pipiro akcentas. Sultinga vištiena ir spalvingos daržovės papildo sodrų sriubos skonį, o ryžių makaronai suteikia sotumo. Puikiai tinka tiek jaukiems vakarams namuose, tiek egzotiškų skonių mėgėjams.

Raudonojo kario sriuba su vištiena: receptas

Ingredientai:

  • 1 šalotinis svogūnas
  • Gabaliukas imbiero
  • 3 skiltelės česnakų
  • 1 citrinžolė
  • 1 čili pipiras
  • Kelios šakelės petražolių
  • 4 arb. š. raudonojo kario pastos
  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 2 paprikos
  • 250 ml vištienos sultinio
  • 800 ml kokosų pieno (2 skardinės)
  • 250 g pievagrybių
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šiek tiek sojos padažo
  • Šiek tiek žuvies padažo
  • 400 g ryžių makaronų

Gaminimo eiga:

1. Šalotinį svogūną smulkiai sukapoti ir sudėti į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus.
2. Imbiero šaknį ir česnakų skilteles smulkiai sukapoti. Sudėti į keptuvę.
3. Ten pat sudėti ir šiaudeliais pjaustytą citrinžolę, griežinėliais pjaustytą čili pipirą ir kapotas petražoles. Viską išmaišyti ir apkepti.
4. Prie daržovių sudėti kario pastą. Išmaišyti.
5. Vištienos krūtinėlę supjaustyti stambesniais kubeliais ir sudėti į keptuvę. Išmaišyti.
6. Paprikas supjaustyti juostelėmis ir taip pat sudėti į keptuvę.
7. Supilti sultinį ir kokosų pieną, pagardinti druska ir pipirais.
8. Galiausiai supjaustyti pievagrybius griežinėliais ir sudėti į keptuvę.
9. Įpilti sojos ir žuvies padažus, gerai išmaišyti.
10. Ryžių makaronus išvirti pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
11. Į dubenį dėti makaronų ir užpilti sriuba, papildomai galima pagardinti čili pipirais ir petražolėmis.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: