Kepsnys ant grotelių, sultinga vištiena ar aromatinga kiauliena – keptą mėsą galima dar labiau pagerinti naudojant tinkamą padažą. Šiame straipsnyje pateikiame receptą, kaip gali būti pagaminamas skanus ir aromatingas juodųjų pipirų padažas, kuris puikiai tiks prie bet kokios keptos mėsos.
Kodėl juodieji pipirai – puikus pasirinkimas?
Juodieji pipirai turi intensyvų skonį, kuris puikiai papildo keptą mėsą. Jų šiek tiek aštrus, kartokas aromatas puikiai dera su mėsos sultingumu ir kepimo metu atsirandančiu skrudintų gabaliukų skoniu. Be to, juodieji pipirai yra lengvai prieinami ir nebrangūs.
Juodųjų pipirų padažo receptas (4 porcijos)
Šį juodųjų pipirų padažą pagaminsite nesudėtingai. Vos keli ingredientai ir mėsos patiekalai įgaus visiškai kitą skonį.
Ingridientai:
- 237 g geros kokybės alyvuogių aliejaus
- 60 g baltojo vyno acto
- 4 g šviežiai maltų juodųjų pipirų (arba daugiau, pagal skonį)
- 5 g Dijon garstyčių
- 2-3 g smulkiai sukapoto česnako
- 1 g džiovinto raudonėlio
- 1 g druskos (arba pagal skonį)
- 0,5-1 g cukraus (nebūtina, jei norite aštresnio skonio)
Gaminimo instrukcijos:
- Visus ingredientus sudėkite į nedidelį dubenį.
- Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus.
- Padažą galite patiekti iš karto arba palikti šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susimaišytų ir padažas sustingtų. Palikimas šaldytuve net pagerins skonį!
- Patiekite su mėgstamu keptu mėsos patiekalu.

Lengvas baltųjų pipirų padažas
Šis variantas tinka kaip lengvas padažas salotoms ar žuviai.
Ingridientai:
- 1/2 puodelio (120 ml) graikiško jogurto
- 1/4 puodelio (60 ml) majonezo (arba grietinės, norint liesesnio varianto)
- 1-2 šaukšteliai smulkiai maltų baltųjų pipirų
- 1 šaukštelis citrinos sulčių
- 1/2 šaukštelio smulkiai kapotų šviežių krapų (nebūtinai)
- Druskos pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo būdas:- Dubenyje sumaišykite jogurtą ir majonezą (arba grietinę).
- Įmaišykite baltuosius pipirus, citrinos sultis ir krapus (jei naudojate).
- Pagal skonį įberkite druskos.
- Atvėsinkite bent 30 minučių prieš patiekdami, kad skoniai susimaišytų.
Sodrus baltųjų pipirų padažas
Šis variantas tiks prie mėsos ar daržovių.
Ingridientai:
- 1/4 puodelio (60 ml) alyvuogių aliejaus
- 2 šaukšteliai smulkiai maltų baltųjų pipirų
- 1 skiltelė česnako, smulkiai sukapota
- 1 šaukštas baltojo vyno acto
- 1 šaukštas kapotų šviežių petražolių
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo būdas:- Mažame inde sumaišykite baltuosius pipirus, česnaką, actą ir petražoles.
- Lėtai pilkite alyvuogių aliejų, nuolat maišydami, kad padažas sutirštėtų.
- Pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
- Atvėsinkite bent 30 minučių prieš patiekdami.
Patarimai ir variacijos:
Norėdami pagaminti dar intensyvesnio skonio padažą, naudokite daugiau juodųjų pipirų. Galite eksperimentuoti su kitomis žolelėmis ir prieskoniais. Bazilikas, rozmarinas ar čiobreliai puikiai papildys juodųjų pipirų skonį.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.