Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Kada sūdyti maistą: tikslus laikas pagal patiekalo rūšį

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-07-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kada sūdyti maistą: tikslus laikas pagal patiekalo rūšį
Kada sūdyti maistą: tikslus laikas pagal patiekalo rūšį

Jei kada nors susimąstėte, kodėl kai kurie patiekalai atrodo beskoniai, o kiti – per sūrūs, gali būti, kad problema slypi ne druskos kiekyje, o netinkamuose laiko momentuose. Tinkamai pasirinktas momentas, kada sūdyti maistą, gali turėti didelę įtaką skonio kokybei. Pateikiame praktines rekomendacijas, kada geriausia sūdyti skirtingus produktus – nuo sriubų iki žuvies.

Kada sūdyti sriubas?

Sriubų ruošimas – tai tikras menas, o druska jame atlieka svarbų vaidmenį. Jei verdate sultinį su mėsa, druską reikėtų berti likus maždaug 30 minučių iki virimo pabaigos. Tai leidžia druskai gerai įsigerti į mėsą ir išryškinti skonį. Tačiau jei sriuba ruošiama su grybais, geriausia sūdyti ją tik pačioje pabaigoje – taip grybų skonis išliks natūralesnis. Verdant daržovių sriubą ar žuvies sultinį, patartina sūdyti vandenį prieš dedant ingredientus – taip skonis pasiskirstys tolygiai.

Kada dėti druską į ankštines daržoves?

Lęšiai, pupelės, avinžirniai ar žirniai dažnai tampa pagrindiniu patiekalu ar garnyru. Kad išlaikytų tinkamą tekstūrą, šias daržoves reikėtų sūdyti tik pačioje virimo pabaigoje – likus apie 5 minutėms iki išjungiant ugnį. Per anksti įdėta druska gali pailginti virimo laiką arba netgi sukietinti produktą.

Kada sūdyti miltinius patiekalus?

Virdami makaronus, vermišelius, koldūnus ar virtinius druską visada berkite į vandenį prieš dedant produktus. Sūdyti vandenį vėliau – per vėlu, nes miltiniai produktai jau nebesugers druskos tinkamai. Teisingai pasūdyti vanduo – skanių makaronų garantas.

Kada sūdyti miltinius patiekalus?

Kada sūdyti mėsą?

Patyrę virtuvės šefai sako, kad mėsą galima apskritai nesūdyti, jei to nereikalauja receptas. Vis dėlto, jei norite naudoti druską, geriausia ją berti prieš pat kepimą arba jau kepant – vartant mėsą keptuvėje. Tokiu būdu mėsos paviršius įgauna skonį, tačiau išlieka sultingas viduje.

Kada dėti druską ant žuvies?

Skirtingai nei mėsa, žuvis reikalauja didesnio druskos kiekio. Kad ji neiširtų kepant ir išliktų tvirta, ją patartina gausiai pasūdyti likus 10–15 minučių iki kepimo. Taip žuvis išlaiko formą ir skonį.

Šaltinis: ukr.media

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:druskagaminimasmėsaŽuvis

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Duonos pudingo pyragas
Apkepai

Duonos pudingo pyragas – išgelbės džiūstančią duoną

2025-03-03
Kiniška vištiena Guo Bao Rou
Receptai

Kiniška vištiena Guo Bao Rou

2024-01-06
Šiandien mėsos nevalgysime arba išskirtinė japono ir kiaulių draugystė (foto)
Menas

Šiandien mėsos nevalgysime arba išskirtinė japono ir kiaulių draugystė (foto)

2014-04-15
Naminis mielinis pyragas su aguonomis
Desertai

Naminis mielinis pyragas su aguonomis: puikus desertas Kalėdoms

2024-12-03

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?