Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Kaip atšildyti picą, kad ji būtų kaip ką tik iš krosnies: 4 patikrinti būdai

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-02-25
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kaip gaminti picą?
Kaip gaminti picą?

Atšildydami šaltą picą, dažnai susiduriame su problema – ji tampa minkšta, „guminė” ir praranda savo apetitą keliantį vaizdą. Tačiau yra paslaptis, kuri sugrąžins jai idealią tekstūrą ir vėl padarys patiekalą traškų, aromatingą ir sultingą.

Kaip atšildyti picą mikrobangų krosnelėje?

Geriausia – niekaip. Nors tai greita ir patogu, tačiau toks atšildymo būdas padaro picą guminę, vangią, drėgną ir neskanią.

Kodėl gi pica po atšildymo mikrobangų krosnelėje tampa tokia? Viskas labai paprasta. Mikrobangos šildo maistą, priversdamos vandens molekules viduje jo vibruoti. Tai sukuria šilumą, kuri ir sušildo produktą.

Picoje, ypač pagrinde ir įdare, yra drėgmės. Mikrobangų krosnelėje ši drėgmė pradeda garuoti ir kondensuotis. Susidarantys garai suminkština plutą, padarydami ją vangia, gumine ir prarandančia traškumą.

Taigi, atšildyti picą mikrobangų krosnelėje patyrę kulinarai rekomenduoja tik tuo atveju, jei neturite kito pasirinkimo.

Kaip kepti picą?

Kaip atšildyti picą orkaitėje?

Šis metodas reikalauja šiek tiek laiko, tačiau jis nereikalauja ypatingų pastangų, todėl jis to vertas.

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C ir išklokite kepimo skardą folija arba kepimo popieriumi. Kai orkaitė įkaista – įdėkite skardą į orkaitę kelioms minutėms. Tada išdėliokite picą ant karštos skardos.

Šis procesas garantuoja, kad picos apačia taps traški, o viršus liks išlydytas-sūrio. Maždaug po 10-15 minučių gausite šviežią karbonaros (ar bet kurios kitos jūsų mėgstamos picos) gabalėlį.

Kaip atšildyti ant viryklės?

Yra du skirtingi požiūriai į picos atšildymą ant viryklės: greitas ir lėtas.

Pirmam metodui įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir padėkite ant keptuvės picos gabalėlį. Jis turi sušilti beveik visiškai per 2-5 minutes.

Kad sūris gerai išsilydytų, įpilkite kelis lašus vandens ant keptuvės (toli nuo plutos) ir uždenkite dangčiu, kad garai praleistų picos viršų.

Lėto kaitinimo metodas – tiems, kurie yra pasirengę palaukti dėl ypač traškios plutos. Jūsų slaptas ginklas – ketaus keptuvė: ji ypač gerai praleidžia ir sulaiko šilumą, o tai yra pagrindinis momentas, norint išvengti permirkusio picos dugno.

Padėkite picos gabalėlį tiesiai ant keptuvės ir pašildykite ją, neuždengdami dangčiu, ant vidutinės-silpnos ugnies. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai palaukti. Priklausomai nuo jūsų viryklės galios, šis procesas užtruks nuo 7 iki 10 minučių.

Jūs suprasite, kad pica paruošta, kai sūris pradės lydytis ir pradės atsirasti burbuliukai. Iki to momento jūsų pluta sušils ir, greičiausiai, bus net traškesnė, nei kai pica buvo šviežia.

Kaip atšildyti picą gruzdintuvėje?

Gruzdintuvė sujungia mikrobangų krosnelės patogumą ir plutos traškumą, kaip po orkaitės, o tai daro ją vienu efektyviausių picos gabalėlio atšildymo metodų.

Išklokite gruzdintuvės krepšelį perforuotu pergamentiniu popieriumi arba aliuminio folija, o tada pašildykite riekelę maždaug 180°C temperatūroje 3-6 minutes.

Rekomendacija visiems atšildymo metodams

Išimkite picą iš šaldytuvo maždaug prieš 15 minučių iki atšildymo, palikdami ją kambario temperatūroje. Tai leis jai tolygiau sušilti.

Pasirinkite jums patinkantį atšildymo metodą ir mėgaukitės skania pica, tarsi ką tik iš krosnies!

Šaltinis: https://www.rbc.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:maistaspica

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Trinta moliūgų sriuba
Receptai

Trinta moliūgų sriuba

2024-01-05
Makaronų apkepas su kumpiu
Makaronų patiekalai

Makaronų apkepas su kumpiu

2024-01-31
Įdaryti kiaušiniai su traškia šonine
Receptai

Įdaryti kiaušiniai su traškia šonine

2025-04-11
Mielinės spurgos su obuoliais
Desertai

Mielinės spurgos su obuoliais

2024-01-21

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?