Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Kaip paruošti skanius ryžius: gaminimo paslaptys

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-01-18
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kaip paruošti skanius ryžius: gaminimo paslaptys
Kaip paruošti skanius ryžius: gaminimo paslaptys

Ryžiai yra universali ir maistinga sudedamoji dalis, tinkanti tiek garnyrui, tiek pagrindiniams patiekalams. Tačiau norint, kad jie būtų purūs, skanūs ir sveiki, reikia tinkamai juos paruošti. Pateikiame patarimus, kaip virti ilgagrūdžius, apvalius, rudus ir laukinius skanius ryžius.

Svarbiausias žingsnis ruošiant skanius ryžius

Norint, kad ryžiai išvirtų purūs, svarbu juos tinkamai paruošti. Vadovaukitės šiais patarimais:

  1. Plovimas. Ryžiai turi būti plaunami po tekančiu vandeniu 5-7 kartus, kad sumažintumėte krakmolo kiekį, kuris lemia lipnumą. Naudokite sietelį, kad procesas būtų patogesnis.
  2. Mirkymas. Norėdami sutrumpinti virimo laiką, pamerkite ryžius į švarų vandenį 40-60 minučių. Po mirkymo reikės naudoti mažiau vandens, kad ryžiai nebūtų pernelyg klampūs.
  3. Plovimo trukmė. Jei gaminate risotto ar sušių ryžius, užtenka plauti tik 1-2 kartus, kad liktų reikiamas krakmolo kiekis.
Plovimas ruošiant skanius ryžius

Gaminimas pagal ryžių rūšį

Tinkami indai yra vienas svarbiausių faktorių, lemiančių ryžių kokybę.

  • Puodai su storu dugnu. Jie tolygiai paskirsto šilumą ir padeda išvengti pridegimo.
  • Daugiafunkciniai puodai ir garintuvai. Šiuolaikinės technologijos leidžia ne tik palengvinti procesą, bet ir išsaugoti maistines medžiagas.
  • Kazanai. Idealiai tinka plovui gaminti.

Ryžių ir vandens santykis skiriasi priklausomai nuo rūšies:

  • Plikyti: 1 stiklinė ryžių – 2 stiklinės vandens.
  • Ilgagrūdžiai: 1 stiklinė ryžių – 1,5-2 stiklinės vandens.
  • Laukiniai: 1 stiklinė ryžių – 3 stiklinės vandens.
  • Rudi: 1 stiklinė ryžių – 2,5-3 stiklinės vandens.
  • Apvalūs ir basmati: 1 stiklinė ryžių – 1,5 stiklinės vandens.
  • Sušiams: 1 stiklinė ryžių – 4 stiklinės vandens (klampiems ryžiams).

Ryžių virimo laikas pagal rūšį:

  • Ilgagrūdžiai ir apvalūs ryžiai: 20 minučių.
  • Rudi ryžiai: 30-40 minučių.
  • Laukiniai ryžiai: 60 minučių.
  • Plikyti ryžiai: 20-30 minučių.

Kaip virti ryžius sušiams

  1. Pasirinkite apvalius ryžius su dideliu krakmolo kiekiu.
  2. Ryžiai plaunami tik šaltame vandenyje.
  3. Mirkymas santykiu 1:1 15 minučių.
  4. Virkite ryžius toje pačioje mirkymo vandens proporcijoje ant mažo karščio, neužverdami dangčio.
  5. Po virimo ryžiai turi „pailsėti” po dangčiu 10 minučių.
  6. Paruoškite ryžių padažą iš ryžių acto, cukraus ir druskos.

Tradiciniai metodai ruošiant skanius ryžius

  1. Tradicinis metodas:
    • 1 stiklinė ryžių, 1,5 stiklinės vandens, druska, sviestas.
    • Virkite ant mažos ugnies 20 minučių, tada palikite „pailsėti” 10 minučių.
  2. Kepimas aliejuje:
    • Išplautus ryžius apkepkite svieste ar alyvuogių aliejuje 2 minutes.
    • Įpilkite verdančio vandens ir virkite ant mažos ugnies 20 minučių.

Naudingi patarimai

  • Nepamirškite naudoti ilgagrūdžių ryžių puriems patiekalams.
  • Pridėkite prieskonių, pvz., šafrano, kardamono ar cinamono, kad praturtintumėte skonį.
  • Niekada nemaišykite ryžių virimo metu, kad jie išliktų vientisi.
  • Virkite tik ant mažos ugnies.

Laikydamiesi šių rekomendacijų, galėsite paruošti purius ir skanius ryžius, kurie praturtins bet kokį patiekalą.

Šaltinis: https://tsn.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Gaminimo paslaptysryžiaisušiai

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Avokado sumuštinis su be lukšto virtu kiaušiniu
Receptai

Avokado sumuštinis su be lukšto virtu kiaušiniu

2025-04-30
Keptos sūrio riekelės
Receptai

Keptos sūrio riekelės

2024-01-15
Spagečiai su geldelėmis
Receptai

Spagečiai su geldelėmis

2024-01-04
Izraelietiška pusryčių šakšuka su paprika
Receptai

Izraelietiška pusryčių šakšuka su paprika

2025-02-12

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?