Kalakutienos blyneliai su sūriu – skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Gal kiek netikėtas receptas, bet labai gardus ir patiks visiems, ieškantiems naujų skonių.
Kalakutienos blyneliai su sūriu: receptas
Šie blyneliai ne tik maistingi, bet ir labai skanūs, todėl tikrai taps mėgstamu patiekalu visiems šeimos nariams ir svečiams. Patikėkite, su šiuo patiekalu tikrai nustebinsite savo artimuosius
Ingredientai:
- 70 g avižinių miltų
- 1 kiaušinis
- 50 g kalakutienos krūtinėlės filė
- 10 g kietojo sūrio (tarkuoto arba “flakes” pavidalu)
- 50 g marinuotų pievagrybių
- 50 ml vandens
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelio pipirų
- 1/2 arb. š. raudonėlių
Padažui:
- 3 a.š. skysto jogurto
- Persilado prieskonių
- Citrinos sulčių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Kalakutienos filė ir marinuotus pievagrybius supjaustyti gabaliukais. Atidėti.
2. Dubenyje sumaišyti miltus ir prieskonius.
3. Į dubenį įmušti kiaušinį, sudėti pjaustytus pievagrybius ir kalakutienos filė, suberti kietąjį sūrį.
4. Įpilti vandens ir viską gerai išmaišyti.
5. Tešlą palikti pastovėti apie 5 min.
6. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir blynus kepti ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
7. Padažui paruošti dubenėlyje sumaišyti jogurtą su persilado prieskoniais ir truputėliu citrinos sulčių.
8. Iškepusius blynus patiekti su paruoštu padažu.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.