0.2 C
Vilnius
Pirmadienis, 17 kovo, 2025

Kalakutienos blyneliai su sūriu – patiks visiems

Kalakutienos blyneliai su sūriu – skanus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Gal kiek netikėtas receptas, bet labai gardus ir patiks visiems, ieškantiems naujų skonių.

Kalakutienos blyneliai su sūriu: receptas

Šie blyneliai ne tik maistingi, bet ir labai skanūs, todėl tikrai taps mėgstamu patiekalu visiems šeimos nariams ir svečiams. Patikėkite, su šiuo patiekalu tikrai nustebinsite savo artimuosius

Ingredientai:

  • 70 g avižinių miltų
  • 1 kiaušinis
  • 50 g kalakutienos krūtinėlės filė
  • 10 g kietojo sūrio (tarkuoto arba “flakes” pavidalu)
  • 50 g marinuotų pievagrybių
  • 50 ml vandens
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelio pipirų
  • 1/2 arb. š. raudonėlių

    Padažui:
  • 3 a.š. skysto jogurto
  • Persilado prieskonių
  • Citrinos sulčių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Kalakutienos filė ir marinuotus pievagrybius supjaustyti gabaliukais. Atidėti.
2. Dubenyje sumaišyti miltus ir prieskonius.
3. Į dubenį įmušti kiaušinį, sudėti pjaustytus pievagrybius ir kalakutienos filė, suberti kietąjį sūrį.
4. Įpilti vandens ir viską gerai išmaišyti.
5. Tešlą palikti pastovėti apie 5 min.
6. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir blynus kepti ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
7. Padažui paruošti dubenėlyje sumaišyti jogurtą su persilado prieskoniais ir truputėliu citrinos sulčių.
8. Iškepusius blynus patiekti su paruoštu padažu.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: