Karšti sumuštiniai su pesto padažu – sotus ir gardus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei. Traški, auksinė plutelė, lydytas sūris ir aromatingas pesto padažas sukuria puikų skonio derinį.
Karšti sumuštiniai su pesto padažu: receptas
Patiekus dar šiltus, jie ne tik sužavi išvaizda, bet ir džiugina kiekvienu kąsniu.
Ingredientai:
- 6 riekelės batono (ar duonos)
- 2 kiaušiniai
- 3 arb. š. pesto padažo
- 3 kumpio griežinėliai
- 120 g fermentinio sūrio (sutarkuoto)
- Šiek tiek pieno
- Šiek tiek česnakų granulių
- Druska ir pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus gaminimui reikalingus ingredientus.

2. Batono (ar duonos) riekelę aptepti pesto padažu.

3. Tuomet uždėti kumpio griežinėlį.

4. Uždėti saujelę tarkuoto fermentinio sūrio.

5. Uždengti kita batono riekele. Taip suformuoti visus susmuštinius.

6. Į dubenėlį mušti kiaušinius ir pagardinti prieskoniais.

7. Įpilti šiek tiek pieno.

8. Šakute išplakti, kol viskas susimaišys.

9. Abi sumuštinių puses merkti į kiaušinių plakinį ir sumuštinius sudėti į įkaitintą keptuvę.

10. Kepti ant žemos kaitros iš abiejų pusių, kol sumuštiniai dailiai apskrus. Tuomet ant viršaus užberti dar šiek tiek sūrio.

11. Keptuvę uždengti dangčiu ir dar pakaitinti kol sūris išsilydis.

12. Sumuštinius pjauti pusiau ir patiekti.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė