Now Reading
Slovėniška kopūstienė

Slovėniška kopūstienė

Slovėniška kopūstienė

Ingredientai:

rauginti kopūstai – 250 g,
pupelės – 150 g,
bulvės – 250 g,
rūkyta šoninė – 200 g,
riebalai,
česnakas – 2 skiltelės,
svogūnas,
miltai – 1 šaukštas,
grietinė – 2 šaukštai,
lauro lapelis,
druska, pipirų.

Kaip gaminti:

Pupeles mirkykite 12 valandų. Išmirkusias virkite kartu su šonine. Į kitą puodą sudėkite kopūstus, prieskonius, įpilkite vandens ir užvirkite. Riebaluose apkepkite susmulkintus svogūnus, apibarstykite juos miltais ir sukrėskite į verdančią kopūstienę. Sutrinkite pupeles, o šoninę supjaustykite kubeliais. Suberkite į sriubą ir vėl užvirinkite. Prieš patiekdami įdėkite grietinės, įberkite druskos, trinto česnako ir sudėkite kitame puode išvirtas ir kubeliais pjaustytas bulves.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt