-2.5 C
Vilnius
Antradienis, 18 kovo, 2025

Keksiukai be kvietinių miltų – minkšti ir drėgni

Keksiukai be kvietinių miltų – šie keksiukai yra puikus pasirinkimas, norint sujungti sveikus ingredientus su skaniu ir drėgnu desertu. Jie idealiai tiks kaip pusryčiai arba lengvas užkandis dienai, o į orkaitę juos įdėjus, jūsų namus užpildys malonus kepinių kvapas.

Keksiukai be kvietinių miltų: receptas

Toks kepinys yra sveikas ir skanus būdas įtraukti daržoves ir uogas į kasdienį maistą.

Ingredientai:

  • 90 g kukurūzų miltų
  • 60 g migdolų miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 2 kiaušinių
  • 75 g cukinijos
  • 20 ml alyvuogių aliejaus
  • 20 g medaus (galima ir daugiau)
  • 100 g jogurto
  • 100 g šaldytų vyšnių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, druską ir sumaišyti.
2. Kiaušinius mušti į dubenėlį ir paplakti.
3. Cukiniją smulkiai sutarkuoti ir sudėti prie kiaušinių.
4. Įpilti alyvuogių aliejaus, sudėti medų ir jogurtą.
5. Viską labai gerai išmaišyti.
6. Masę supilti į miltų mišinį ir sumaišyti. Tešla bus pakankamai tiršta.
7. Į tešlą suberti šaldytas uogas ir dar kartą viską sumaišyti.
8. Palikti tešlą pastovėti 15 min, tuomet padalinti į 8 keksiukų formeles, jas užpildant iki viršaus.
9. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 30 min.
10. Iškepusius perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: