Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis – tai elegantiška ir puikiai subalansuota vakarienė, kurioje dera švelni, sultinga antiena ir traškios orkaitėje keptos daržovės.
Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis: receptas
Puikus pasirinkimas gurmaniškos vakarienės akimirkoms.
Ingredientai:
- 2 mažos česnako skiltelės
- 4 čiobrelių šakelės
- 12-16 mažų bulvių
- 4 burokėliai (maži)
- 4 morkos
- 8 ropės (mažos)
- 4 antienos krūtinėlės
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- jūros druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Puode įkaitinti šiek tiek riebalų, sudėti trintą česnaką, čiobrelius ir gabaliukais pjaustytas bulves ir morkas, pagardinti jūros druska bei pipirais. Perkelti viską į kepimo skardą ir kepti 40-60 min, kol bulvės taps auksinės spalvos ir visiškai iškeps.
3. Likus 25 minutėms iki kepimo pabaigos sudėti burokėlius ir kepti kol suminkštės. Leisti jiems atvėsti, nulupti ir supjaustyti.
4. Ropes virti pasūdytame vandenyje apie 10 min, kol suminkštės. Nukošti ir atidėti.
5. Antienai sumažinti orkaitės temperatūrą iki 190 °C temperatūros.
6. Anties krūtinėlių odą įpjauti, pabarstyti druska ir pipirais. Dėti į šaltą keptuvę odele žemyn ir kepti ant labai silpnos kaitros apie 8 min, kol išsiskirs riebalai ir oda taps traški bei auksinė.
7. Apversti krūtinėles ir kepti dar 2 min, kol gražiai apskrus. Perkelti keptuvę į orkaitę ir kepti dar 3-4 minutes – mėsa turi likti šiek tiek rausva viduje. Leisti pailsėti 4-5 min, tada supjaustyti.
8. Patiekiant į kiekvieną lėkštę dėkite keptas daržoves ir antienos griežinėlius. Galima papildomai patiekti su mėgstamu padažu.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.