Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Kepta kiauliena su apelsinų glazūra: mėgausis visa šeima

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2025-01-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kepta kiauliena apelsinų padaže
Kepta kiauliena apelsinų padaže

Jei ieškote recepto, kuris derintų sodrų kiaulienos skonį ir subtilų citrusų aromatą, apelsinų glazūroje kepta kiauliena yra tai, ko jums reikia.

Kepta kiauliena su glazūra – tokios dar nebūsite ragavę

Šis patiekalas ne tik atrodo įspūdingai, bet ir pasižymi išskirtiniu skoniu, kuris patiks visai šeimai ar svečiams.

Kepta kiauliena su apelsinais

Reikalingi ingredientai:

Kiaulienai:

  • 1,5–2 kg kiaulienos išpjovos arba nugarinės su odele
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelis smulkinto rozmarino
  • Šaukštelis maltų kalendros sėklų
  • 1 šaukštelis rūkytos paprikos
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Glazūrai:

  • 1 puodelis šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 1/4 puodelio rudojo cukraus
  • 2 šaukštai obuolių sidro acto
  • 2 šaukšteliai Dijon garstyčių
  • 1 skiltelė česnako, smulkiai tarkuota
  • Žiupsnelis druskos ir pipirų pagal skonį

Kaip paruošti:

  1. Pasiruoškite kiaulieną. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kiaulienos odelę įpjaukite įstrižai, kad susidarytų kvadratėliai. Įtrinkite mėsą druska, pipirais, rozmarinu, kalendra ir rūkyta paprika. Aptepkite alyvuogių aliejumi ir palikite šiek tiek pastovėti.
  2. Kepta kiauliena. Įdėkite mėsą į kepimo formą, odele į viršų. Kepkite orkaitėje apie 25–30 minučių, kol mėsa pradės įgauti auksinį atspalvį.
  3. Paruoškite glazūrą. Kol kiauliena kepa, į puodą supilkite apelsinų sultis, rudąjį cukrų, obuolių sidro actą, garstyčias ir česnaką. Užvirinkite, tada sumažinkite kaitrą ir virkite apie 10 minučių, kol glazūra sutirštės.
  4. Aptepkite glazūra. Po pirmų 30 kepimo minučių mėsą išimkite iš orkaitės ir gausiai aptepkite glazūra. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar 30–40 minučių, vis aptepdami glazūra kas 10–15 minučių.
  5. Leiskite mėsai pailsėti. Išimkite iš orkaitės ir palikite stovėti 10–15 minučių, kad sultys tolygiai pasiskirstytų.
  6. Patiekite. Supjaustykite kiaulieną riekelėmis ir patiekite su keptomis daržovėmis, bulvių koše ar šviežiomis salotomis.

Patarimai:

  • Jei mėgstate aštriau, į glazūrą įberkite šiek tiek čili dribsnių.
  • Norėdami dar daugiau skonio, galite glazūrą paruošti iš anksto ir palikti subręsti.

Šis oranžinėje glazūroje keptos kiaulienos receptas yra puikus pasirinkimas tiek šventėms, tiek jaukiems šeimos pietums. Gardus, elegantiškas ir labai paprastai paruošiamas!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.bonappetit.com

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Apelsinaikepta mėsaKiauliena

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Grikių kotletai
Receptai

Grikių kotletai

2024-01-11
Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu
Mėsos patiekalai

Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu

2025-04-09
Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą
Naudinga

Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą

2025-01-23
Varškės blyneliai su bananais
Blynai

Varškės blyneliai su bananais

2024-01-01

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?