Kepti briuselio kopūstai – puikus pasirinkimas garnyrui, kuris yra ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas. Šie kopūstai sujungia traškią tekstūrą, subtilų muskatų riešuto skonį ir gaivumą iš citrinos sulčių bei šviežių petražolių.
Kepti briuselio kopūstai: receptas
Tai puikus pasirinkimas kaip garnyras prie įvairių patiekalų, nes šie kopūstai yra pilni skonio ir subtiliai traškūs.
Ingredientai:
- 400 g Briuselio kopūstų
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 50 g sviesto (kambario temperatūros)
- 3 česnako skiltelės
- ½ muskato riešuto (tarkuoto)
- 40 g Parmezano sūrio
- 10 g smulkiai supjaustytų petražolių
- 1 valg. š. šviežių citrinos sulčių
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros.
2. Briuselio kopūstus perpjauti per pusę ir sudėti į didelį dubenį. Pabarstykite prieskoniais ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi.
3. Ištiesti didelę kepimo skardą kepimo popieriumi ir išdėlioti kopūstus, pjovimo puse žemyn. Padėti skardą į orkaitės vidurinę lentyną ir kepti 10-15 min, kol kopūstai suminkštės apačioje ir apskrus viršuje.
4. Atsargiai perkelti karštus kopūstus atgal į dubenį ir sumaišyti su sviestu, traiškytu česnaku, muskato riešutu ir tarkuotu Parmezano sūriu. Perkelti atgal į skardą ir kepti dar 10 min, kol taps apskrudę ir traškūs.
5. Pabarstyti petražolėmis ir apšlakstyti citrinos sultimis, gerai išmaišyti ir patiekti iškart.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.