Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Kepti briuselio kopūstai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kepti briuselio kopūstai
Kepti briuselio kopūstai

Kepti briuselio kopūstai – puikus pasirinkimas garnyrui, kuris yra ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas. Šie kopūstai sujungia traškią tekstūrą, subtilų muskatų riešuto skonį ir gaivumą iš citrinos sulčių bei šviežių petražolių.

Kepti briuselio kopūstai: receptas

Tai puikus pasirinkimas kaip garnyras prie įvairių patiekalų, nes šie kopūstai yra pilni skonio ir subtiliai traškūs.

Ingredientai:

  • 400 g Briuselio kopūstų
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 50 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 3 česnako skiltelės
  • ½ muskato riešuto (tarkuoto)
  • 40 g Parmezano sūrio
  • 10 g smulkiai supjaustytų petražolių
  • 1 valg. š. šviežių citrinos sulčių
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros.
2. Briuselio kopūstus perpjauti per pusę ir sudėti į didelį dubenį. Pabarstykite prieskoniais ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi.
3. Ištiesti didelę kepimo skardą kepimo popieriumi ir išdėlioti kopūstus, pjovimo puse žemyn. Padėti skardą į orkaitės vidurinę lentyną ir kepti 10-15 min, kol kopūstai suminkštės apačioje ir apskrus viršuje.
4. Atsargiai perkelti karštus kopūstus atgal į dubenį ir sumaišyti su sviestu, traiškytu česnaku, muskato riešutu ir tarkuotu Parmezano sūriu. Perkelti atgal į skardą ir kepti dar 10 min, kol taps apskrudę ir traškūs.
5. Pabarstyti petražolėmis ir apšlakstyti citrinos sultimis, gerai išmaišyti ir patiekti iškart.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Briuselio kopūstaiBriuselio kopūstų garnyrasdaržovių patiekalaiKepti briuselio kopūstaiOrkaitėje kepti briuselio kopūstai

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Žagarėliai
Desertai

Žagarėliai – skaniausias vaikystės desertas

2025-04-21
Saldžiosios bulvės
Receptai

Saldžiosios bulvės

2024-01-17
Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais.
Receptai

Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais

2025-04-14
Cukinija su vištiena
Mėsos patiekalai

Cukinija su vištiena, bulvėmis ir meksikietišku pusiau aštriu padažu

2024-01-16

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?