Minkšti keksiukai be glitimo – tai gardus desertas, kuris puikiai tinka tiek prie puodelio kavos, tiek ypatingoms progoms. Švelnios tekstūros tešla su natūraliu bananų saldumu ir praturtinta aromatingais prieskoniais, nepaliks abejingų ir savo skoniu, ir aromatu.
Minkšti keksiukai be glitimo: receptas
Šie keksiukai yra puikus pasirinkimas, kai norisi paprasto, bet kartu ir išskirtinio kepinio. Juos galima patiekti su šviežiomis uogomis ar tiesiog mėgautis dar šiltus, kol šokoladas išlieka tirštas ir aksominis.
Ingredientai:
- 1 bananas (didelis)
- 2 kiaušiniai
- 50 ml medaus
- 100 g migdolų miltų
- 50 g sviesto (kambario temperatūros)
- 15 g aguonų
- 2 valg. š. liesos grietinės (arba jogurto)
- Pieno (kad masė būtų skystesnė)
- Skonio lašai (nebūtina)
- Cinamonas, imbieras, kardamonas
- Juodasis šokoladas (85%)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Kiaušinius įmušti į dubenį ir gerai išplakti.
2. Bananą sutrinti lėktštėje ir sudėti prie kiaušiniu.
3. Suberti miltus, sudėti sviestą, suberti aguonas, sudėti grietinę ir įpilti pieno (jo reikės tik tiek, kad tešla būtų šiek tiek skystesnė).
4. Įlašinti skonio lašų (jeigu naudojami), pagardinti cinamonu, maltu imbieru ir kardamonu.
5. Viską gerai išmaišyti ir masę išdėlioti į keksiukų formeles.
6. Į kiekvieno keksiuko vidurį įspausti šokolado pagalvėlę.
7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 20-30 min kol gražiai apskrus. Patikrinti mediniu pagaliuku ar keksiukai iškepė.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.