Jums reikės:
(4 porcijos)
ryžiai – 350 g
didelio svogūnas – 1
česnakas – 1 skiltelė
cukinijos – 2
saldžioji paprika – 3
dideli pomidorai – 2
alyvuogių aliejus – 3 šaukštai
grietinė – 100 g
druska
pipirai
paprikos priskoniai
bazilikas (šviežio arba džiovinto)
Kaip gaminti:
Ryžius suberkite į pasūdytą verdantį valdenį ir virkite apie 15 minučių. Nulupkite svogūną ir česnako skiltelę, smulkiai supjaustykite.
Nupjaukite sandžiųjų paprikų kotelius, išimkite viduje esančias sėklas, išplaustykite baltas vaisiaus sieneles. Gabaliukais supjaustykite paprikas ir pomidorus. Nupjaukite abu cukinijos galus, tuomet ją perpjaukite išilgai ir abi dalis supjaustykite.
Alyvuogių aliejų supilkite į keptuvę, suberkite svogūno, česnako ir paprikos gabaliukus. Galiausiai sudėkite cukinijos gabaliukus ir toliau kepinkite. Kai jau viskas bus apkepę, beliks sudėti pomidorus ir viską dar 5 minutes pakepinti.
Įdėkite grietinės, įbertite druskos ir prieskonių ir viską išmaišykite. Gerai nusausinkite ryžius. Keptuvę daržovių ir ryžius gražiai paskirstykite į 4 lėkštes.