Pikantiški sūrio keksiukai su obuoliais – tai puikus derinys tarp saldžiųjų daržovių ir vaisių, suteikiantis keksiukams natūralaus saldumo ir drėgmės. Sūris prideda švelnaus sūrumo, kuris puikiai kontrastuoja su saldumu. Batatas suteikia keksiukams ypatingą tekstūrą ir subtilų skonį.
Pikantiški sūrio keksiukai su obuoliais: receptas
Šis receptas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvam užkandžiui, kuris suteikia energijos visai dienai.
Ingredientai:
- 160 g speltų miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1/2 arb. š. druskos
- 3 kiaušiniai
- 30 g kietojo sūrio
- 65 g batato (saldžiosios bulvės)
- 65 g jogurto
- 30 g sviesto
- 1 vid. obuolio (~170g)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Miltus, kepimo miltelius, druską suberti į dubenį ir sumaišyti.
2. Kitame dubenyje lengvai išplakti kiaušinius, suberti tarkuotą sūrį, tarkuotą batatą, sudėti jogurtą, pilti lydytą sviestą, įtarkuoti pusę obuolio. Išmaišyti.
3. Kitą pusę obuolio supjaustyti gabaliukais ir įmaišyti į tešlą.
4. Suberti miltus ir viską gerai permaišyti. Tešla bus tiršta ir lipni.
5. Paruoštą tešlą padalinti į keksiukų formeles jas užpildant iki viršaus.
6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 30 min.
7. Iškepusius perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.