Kesadilijos su raudonosiomis pupelėmis ir kukurūzais – šios gardžios ir sočios kesadilijos puikiai tinka greitiems pietums ar vakarienei. Patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas – puikiai tinka tiek vegetariškai mitybai, tiek ieškantiems įdomesnio būdo įtraukti daugiau augalinių baltymų į savo racioną.
Kesadilijos su raudonosiomis pupelėmis ir kukurūzais: receptas
Kesadilijos džiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko greito, bet tikrai skanaus.
Ingredientai:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelės česnako
- 2 arb. š. malto kumino
- ½ arb. š. čili dribsnių
- 400 g konservuotų raudonųjų pupelių
- 100 g šaldytų kukurūzų
- 1 žalia citrina
- 8 mažos tortilijos
- 40 g tarkuoto čederio sūrio
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ir kepti smulkintus česnakus ant vidutinės kaitros apie 2 min, kol pasklis malonus aromatas. Suberti kumino miltelius ir čili dribsnius, kepti dar minutę.
2. Tuomet sudėti raudonąsias pupeles kartu su skysčiu iš skardinės ir virti apie 5 min. Po šio laiko pusę pupelių sutrinti medinio šaukšto nugarėle.
3. Įmaišyti šaldytus kukurūzus ir pagardinti žaliosios citrinos sultimis. Pagal skonį pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Išjungti kaitrą.
4. Norint paruošti kesadilijas, padalinti mišinį ant keturių tortilijų ir tolygiai paskleisti iki kraštų. Ant viršaus pabarstyti sūrį ir uždengti kitomis keturiomis tortilijomis.
5. Švarią keptuvę įkaitinti ant vidutinės kaitros ir kepti kesadilijas po 1–2 min iš kiekvienos pusės, kol jos apskrus ir sūris išsilydys. Patiekti su likusia žaliosios citrinos puse.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.