Tobula ryžių košė – puikus pasirinkimas subalansuotiems pusryčiams. Ryžių košė ne tik suteikia energijos dienos pradžiai, bet ir yra turtinga skaidulomis, baltymais bei vertingomis maistinėmis medžiagomis. Šis patiekalas yra lengvai paruošiamas, todėl tiks net ir skubantiems rytais. Jį galima pritaikyti pagal savo skonį – keisti saldiklius, naudoti mėgstamus vaisius ar riešutus, praturtinti įvairiais priedais.
Tobula ryžių košė: receptas
Tai ne tik skanus, bet ir sveikas pasirinkimas kiekvienam, norinčiam pasimėgauti gardžiais ir maistingais pusryčiais.
Ingredientai:
- 50 g ryžių dribsnių
- 10 g avižų sėlenų
- 90 g pasterizuoto kiaušinio baltymo
- 1 valg. š. klevų sirupo
- 150 ml avižų pieno
- Šiek tiek druskos
Pagardinti: - Šiek tiek inamono
- 1 valg. š. riešutų sviesto su klevų sirupu
- Saujelė šilauogių
- Keli šokolado gabaliukai
- Keli anakardžiai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nedideliame puode užvirti pieną, jį pasūdyti.
2. Suberti ryžių dribsnius ir sėlenas ir sumažinti kaitrą.
3. Nuolat maišant virti kelias minutes.
4. Tuomet įpilti kiaušinio baltymo ir klevų sirupo.
5. Nuolat maišant pavirti dar kelias minutes, kol košė sutirštės.
6. Košę perkelti į dubenėlį ir pagardinti cinamonu, riešutų sviestu, šilauogėmis, riešutais ir šokolado gabaliukais.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.