Kokosiniai lietiniai su varške – šie lengvi ir purūs lietiniai su kokosu ir varškės įdaru yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui. Tai puikus būdas pasimėgauti desertu be sąžinės graužaties, mėgaujantis tiek saldumu, tiek subalansuotomis maistinėmis savybėmis.
Kokosiniai lietiniai su varške: receptas
Ingredientai:
- 120 g kukurūzų miltų
- 30 g kokoso drožlių
- Žiupsnelio druskos
- 150 ml migdolų pieno
- 100 ml vandens
- 1 valg. š. aliejaus
- 2 valg. š. ekologiško kokoso žiedų sirupo
- 3 kiaušiniai
Įdarui: - 250g grūdėtos varškės (be skysčio)
- 2 v.š. ekologiško kokoso žiedų sirupo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dubenyje sumaišyti miltus, kokoso drožles ir druską.
2. Kitame dubenyje sumaišyti migdolų pieną, vandenį, aliejų. Įmušti kiaušinius ir viską plakti šluotele iki vientisos masės.
3. Skystą dalį supilti į miltus, išmaišyti kol neliks gumulėlių.
4. Palikti pastovėti kambario temperatūroje apie 15 min.
5. Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu riebalų pilti tešlos, ją paskirstyti tolygiai per visą keptuvės plotį, kepti 1-2 min vieną pusę ir maždaug 1 min kitą pusę.
6. Įdarui paruošti dubenyje sumaišyti grūdėtą varškę ir kokosų žiedų sirupą.
7. Ant kiekvieno lietinio blyno dėti po šaukštą įdaro ir blyną sulankstyti.
8. Sulankstytus blynus grąžinti į įkaitintą keptuvę kelioms minutėms apkepant abi puses.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.