Produktai:
– keletą saujų kvapnių voveraičių;
– gabalėlį vytinto kumpelio;
– morką;
– svogūną;
– 300-400 g konkiljonių;
– petražolių;
– druskos, pipirų, čiobrelių, aliejaus, šaukštą grietinės.
Pastą verdame tradiciniu būdu iki *al dente *būsenos. Kol pasta verda, keptuvėje kaitiname alyvuogių aliejų, aromatizuojame jį čiobreliais, dedame smulkintą svogūną, kumpelį, kiek vėliau – smulkintas voveraites.
Viską lengvai troškiname ant silpnos ugnies, pabarstę pipirais ir druska. Kai tik drėgmė iš voveraičių išgaruos, dedame tik vieną šaukštą grietinės. Kai tik konkiljoniai išvirs, traukiame juos iš vandens ir kemšame į vidų padažą, kol neatšalo. Pabaigos akcentas: pabarstome maltais pipirais ir plėšytom, šiukštu – ne pjaustytom, petražolėm.
Receptas pasirinktas is http://gerasir.blogas.lt/,
Receptą atsiuntė Mingaugas.