Now Reading
Kopūstų apkepas su malta mėsa

Kopūstų apkepas su malta mėsa

Kopūstų apkepas su malta mėsa

Ingredientai:
kopūstai, 600 g
2 svogūnai
malta mėsa, 375 g
kviečių sėlenos, 4 šaukštai
1 kiaušinis
druska
juodieji pipirai
saldžiųjų paprikų milteliai, 1 šaukštas
bulvės, 400 g
sviestas, 2 šaukštai
šoninė, 4 griežinėliai

Gaminimas:
Kopūstą dėti į puodą, užpilti vandeniu, 5 minutes apvirti, išimti iš puodo, nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti sietelyje.
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais, sumaišyti su malta mėsa, suberti sėlenas, įmušti kiaušinį, įpilti 8 šaukštus vandens ir pagardinti prieskoniais. Kopūsto lapus atskirti nuo koto, kotą smulkiai sukapoti ir sumaišyti su faršu.
Nuluptas bulves supjaustyti griežinėliais. Kepimo formą ištepti sviestu, iškloti kopūsto lapais, suversti bulves ir pasūdyti.
Ant viršaus suversti faršą ir išlyginti. Apkepo viršų apdėti likusiais kopūsto lapais, šoninės griežinėlias ir sviesto gabaliukais. Kepti įkaitintoje orkaitėje. Kai apkepas gražiai pagels (maždaug po 45 minučių), kepimo formą uždengti dangčiu ir baigti kepti.

Skanaus!

See Also
Pieniškas kokteilis su migdolais


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top