3.7 C
Vilnius
Trečiadienis, 26 kovo, 2025

Krevetės su fetos kremu ir granatų sėklomis

Krevetės su fetos kremu ir granatų sėklomis – gurmaniškas ir elegantiškas patiekalas, kuriame dera sultingos teriyaki marinate keptos krevetės ir švelnus, kreminis fetos padažas. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko išskirtinio ir naujo. Gaivus citrinos aromatas, lengvas aitrumas nuo prieskonių bei subtilus laimo rūgštumas suteikia patiekalui išraiškingą skonį. Krevetės su fetos padažu gali būti gardus pasirinkimas lengvai, bet įspūdingai vakarienei ar išskirtiniam užkandžiui.

Krevetės su fetos kremu ir granatų sėklomis: receptas

Ingredientai:

Krevetėms:

  • 800 g krevečių
  • 5 valg. š. teriyaki padažo
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • ½ arb. š. aitriųjų pipirų dribsnių
  • 5 skiltelės česnakų
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį pipirų
  • ½ vnt. laimo sulčių (galima papildyti arba pakeisti apelsino sultimis)

Kremui:

  • 250g fetos sūrio
  • 200-300g graikiško jogurto
  • vienos citrinos žievelės
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį pipirų
  • šakelė čiobrelio
  • šakelė petražolių

Patiekimui:

  • saujelė granatų sėklų
  • šiek tiek kedrinų pinijų
  • mikrožalumynų (arba petražolių)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Valytas krevetes perkelti į didelį dubenį ir supilti tiriyaki padažą, alyvuogių aliejų, įberti paprikų dribsnių, įspausti česnakus, berti druskos, pipirų ir įspausti laimo sulčių.
2. Viską labai gerai išmaišyti ir palikti krevetes marinuotis bent 1 val. Tiek laiko neturit, galima kepti iš karto.
3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sudėti kepti krevetes. Jas kepti 1 min, tuomet uždengti keptuvę dangčiu ir krevetes pakaitinti dar apie 30 sek.
4. Krevetes perkelti į lėkštę ir palikti atvėsti.
5. Tuo metu paruošti fetos padažą – į maisto smulkintuvą sudėti fetos sūrį. dėti graikiško jogurto, įtarkuoti citrinos žievelę, suberti visus prieskonius.
6. Viską trinti kol gausis vientisa kreminė masė.
7. Paruoštą kremą sudėti į platesnę lėkštę, šaukštu paskleidžiant.
8. Ant viršaus išdėlioti keptas krevetes.
9. Viską apibarstyti granatų sėklomis, kedrinėmis pinijomis ir mikrožalumynais.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Vaida Bučinskienė
Vaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Įdomūs video:

Taip pat skaitykite: