Jums reikės:
700 g maltos kiaulienos ir jautienos
500 g bulvių
4 šaukštų acto
200 ml sultinio
1 šaukštelio garstyčių
6 šaukštų aliejaus
100 g vynuoginių pomidorų
8 džiovintų pomidorų aliejuje
1 ryšelio salotų
1 svogūno
1 skiltelės česnako
1 šaukšto sviesto
1 kiaušinio
125 g fetos sūrio
maltos paprikos miltelių
druskos, pipirų
Kaip gaminti:
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir virkite 20 min. Išvirusias atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais. Actą sumaišykite su sultiniu, garstyčiomis ir 4 šaukštais aliejaus, pagardinkite druska, pipirais ir gautu mišiniu apliekite bulves.
Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, džiovintus pomidorus – mažais gabaliukais, salotas suplėšykite ir viską sumaišykite su bulvėmis.
Svogūną ir česnaką susmulkinkite, šiek tiek apkepkite aliejuje. Tada nuimkite nuo ugnies ir sumaišykite su malta mėsa, kiaušiniu, žiupsneliu druskos, paprikos milteliais ir pipirais. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais. Maltą mėsą imkite nedideliais gabaliukais ir formuokite maltinukus su duobute viduryje. Į ją dėkite sūrio gabalėlį, užlyginkite ir lengvai suplokite. Paruoštus kukuliukus dėkite į keptuvėje įkaitintą sviestą ir apkepkite iš abiejų pusių.
Patiekite su bulvių salotomis.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!