Now Reading
Kukurūzų košė

Kukurūzų košė

Kukurūzų košė

Ingredientai:

kukurūziniai miltai – 400 g,
vanduo – 4 stiklinės,
cukrus – 2 šaukštai,
sviestas – 2 šaukštai,
kiaušiniai – 2,
druska.

Kaip gaminti:

Į verdantį pasūdytą vandenį sudėti cukrų, maišant pilti išsijotus miltus ir, kai košė užvirs, smarkiai sukti, kad pasidaryti vientisa be gumuliukų. Po to košę uždengti dangčiu ir įstatyti orkaitę 10 – 15 minučių, kad pašustų.
Išvirtą košę tuojau karštą patiekti, nes, ilgiau pastovėjusi, ji praranda savo skonį.
Prieš duodant į stalą, košę užpilti tirpytu sviestu, sumaišytu su kietai virtais kapotais kiaušiniais arba pakepintais su svogūnais lašinukais, su tarkuotu sūriu arba grietine.


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt