Ingredientai:
kukurūziniai miltai – 400 g,
vanduo – 4 stiklinės,
cukrus – 2 šaukštai,
sviestas – 2 šaukštai,
kiaušiniai – 2,
druska.
Kaip gaminti:
Į verdantį pasūdytą vandenį sudėti cukrų, maišant pilti išsijotus miltus ir, kai košė užvirs, smarkiai sukti, kad pasidaryti vientisa be gumuliukų. Po to košę uždengti dangčiu ir įstatyti orkaitę 10 – 15 minučių, kad pašustų.
Išvirtą košę tuojau karštą patiekti, nes, ilgiau pastovėjusi, ji praranda savo skonį.
Prieš duodant į stalą, košę užpilti tirpytu sviestu, sumaišytu su kietai virtais kapotais kiaušiniais arba pakepintais su svogūnais lašinukais, su tarkuotu sūriu arba grietine.
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!