Lietiniai blynai su kreminiu sūriu ir lašiša – nesudėtingai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek ypatingai vakarienei, tiek savaitgalio pusryčiams.
Lietiniai blynai su kreminiu sūriu ir lašiša: receptas
Tai universalus receptas, kurį galima lengvai pritaikyti pagal asmeninius skonius – vietoje lašišos galima naudoti kitą mėgstamą žuvį, o ikrus pakeisti kaparėliais ar smulkintomis alyvuogėmis. Šis patiekalas ne tik vizualiai patrauklus, bet ir gurmaniškai skanus, tad tikrai paliks įspūdį tiek šeimos nariams, tiek svečiams.
Ingredientai:
- Lietiniai blynai – iškepti pagal mėgstamą receptą, rekomenduojame šiuos.
- 100 g lašišos filė
- 30 g tepamo sūrelio
- 30 g raudonų ikrų
- 1 valg. š. sojų padažo
- Prieskonių žuviai
- Gabalėlis sviesto (kepimui)
Salotoms: - Sviestines salotos lapų
- Keli žiedynai brokolio
- 2 pomidorai
- Keli ridikėliai
- Saujelė mėgstamų riešutų
- Šiek tiek skrudintų sezamų aliejaus
- Druskos pagal skonį
- Lukštentų kanapių sėklų (patiekimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Lašišos filė supjaustyti gabaliukais, apšlakstyti sojos padažu ir prieskoniais.
2. Žuvį palikti pasimariniuot kelias valandas.
3. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir žuvį kepti apie 15-20 min, kol žuvis pilnai iškeps.
4. Iškepusią žuvį susmulkinti, padalinti į 3 dalis.
5. Iškepti mėgstamus lietinius blynus.
6. Blyno vidurį aptepti tepamu sūreliu, dėti iškeptos žuvies, 10 g ikrų ir blyną sulankstyti.
7. Keptuvėje išlydyti šiek tiek sviesto ir ant vidutinės kaitros apkepti abi blyno puses, kol šiek tiek apskrus.
8. Salotos lapus susmulkinti, gabaliukais supjaustyti brokolį, pomidorą, ridikėlius. Visus salotų ingredientus sudėti į dubenį, apšlakstyti aliejumi, įberti druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišyti. Užberti kanapių sėklų.
9. Šiltus blynus patiekti su salotomis.
Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.