Now Reading
Lietuviški sūriai susilaukė pripažinimo Rusijoje

Lietuviški sūriai susilaukė pripažinimo Rusijoje

Lietuviški sūriai susilaukė pripažinimo Rusijoje

Lietuviškų sūrių kokybę pripažino rusai – vasario 7–11 dienomis Maskvoje vykusioje didžiausioje Rytų Europos tarptautinėje specializuotoje maisto pramonės, gėrimų ir žaliavų parodoje „Prodexpo 2011“ buvo apdovanoti net trys AB „Vilkyškių pieninė“ gaminami produktai.

Sūris „Prūsija“ (Prussia) gavo aukso medalį tarptautiniame konkurse „Geriausias produktas – 2011“, o sūriai „Legenda“ ir „Žalgiris“ buvo apdovanoti konkurse „Rusijos prekybos tinklų pasirinkimas 2011“.

Vasario 8 d. vykusiame „Rusijos prekybos tinklų pasirinkimo 2011“ konkurse produktus degustavę didžiausių Rusijos prekybos tinklų atstovai išrinko jiems labiausiai patikusius gaminius, kurie buvo apdovanoti prekybos forumo „Strateginiai Rusijos prekybos uždaviniai XXI amžiuje“ atstovų įsteigtais diplomais. Vienos svarbiausių Lietuvos eksporto partnerių prekybininkams itin didelį įspūdį paliko du „Vilkyškių pieninės“ sūriai – kietas aitroku skoniu pasižymintis „Žalgiris“ ir kietasis pasterizuotos grietinėlės kvapo bei skonio sūris „Legenda“.

Lietuviški produktai neliko nepastebėti ir išskirtiniame, už uždarų durų vykusiame „Geriausio produkto – 2011“ konkurse. Speciali degustuotojų komisija, įvertinusi konkursui pateiktus gaminius pagal jų juslines charakteristikas, išorės dizainą ir pakuotę, nusprendė aukso medalį skirti AB „Vilkyškių pieninė“ gaminamam „Goudos“ tipo sūriui „Prūsija“ (Prussia).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Būti pripažintam geriausiu tokioje didelėje rinkoje kaip Rusija – išties svarbus mūsų produktų kokybės įrodymas ir įvertinimas. Šios šalies ekspertų apdovanojimai mums svarbūs dar ir dėl to, kad Rusija sudaro nemažą mūsų bendrovės eksporto dalį“, – sakė AB „Vilkyškių pieninė“ generalinis direktorius Gintaras Bertašius.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top