Now Reading
5 būdai prisijaukinti laimę

5 būdai prisijaukinti laimę

5 būdai prisijaukinti laimę

Sportokuras.lt

„Iki pilnos laimės trūksta numesti 10 kilogramų“, „būčiau kur kas laimingesnis/laimingesnė, jei nebeturėčiau skolų“, „jog būti laimingu, man reiktų…“ – šie ir kiti panašūs posakiai skamba girdėtai?

Nors gyvename pasaulyje, kuriame visos galimybės neribotos, vis kažkaip sugebame pasijusti nelaimingais. Daugelis laimę įsivaizduoja kaip kažką, ko trūksta ir kas turėtų nutikti ateityje – geras darbas, gražūs namai ar tobula antroji pusė. Ir net pasiekę šiuos tikslus laimingi būname neilgai – visada atsiranda kitas troškimas, kuris ir vėl okupuoja mintis bei trukdo džiaugtis esama akimirka. Laimės laukimui skiriame kur kas daugiau laiko, nei pačiam džiaugsmui, kurį patiriame galiausiai tos laimės sulaukę.

„Sporto kuro“ nuomone, laimė ir turėtų būti tikslas, kurį pasiekti galėtų kiekvienas iš mūsų. Tai – ne materialūs dalykai, šlovė ar garbė. Tai – pasirinkimas, kaip mes gyvensime savo gyvenimą. Mūsų sugebėjimas patirti akimirkos džiaugsmą ir rasti malonumą paprasčiausiuose įvykiuose ir kuria tą išsvajotąją laimę!

Kelios gairės, kurios padės išmokti dažniau nusišypsoti:

Sveikesnis gyvenimo būdas. Sveikata yra labai glaudžiai susijusi su laime. Kažin ar įmanoma jaustis pakiliai, jei kankina ligos arba paprasčiausias energijos trūkumas. Jog laimei uždegtumėte žalią šviesą, privalote ne tik tinkamai bei reguliariai maitintis, bet ir išlikti aktyviu. Be abejo, nepamirškite ir ilgų miego valandų!

Mėgaukitės tuo, ką darote. Sunku pajusti laimę užsiimant veikla, kurios nekenčiate. Tad kodėl nesusiradus darbo, kurį mylite ir į jį einate su plačia šypsena? Jei manote, jog tokio darbo nėra arba tiesiog jį dirbti būtų labai nepraktiška, dėmesį skirkite hobiams. Gal tai sena vaikystės svajonė išmokti važiuoti riedlente? O gal užsirašysite į bokso treniruotes? Tuo tarpu dar kiti laimę atras laisvalaikį leisdami bibliotekoje tarp knygų – tai kiekvieno asmeninis pasirinkimas.

Branginkite santykius su aplinkiniais. Sėkmė gyvenime matuojama ne uždirbtais pinigais ir nusipirktais daiktais, o draugų, kurie mus myli ir gerbia, skaičiumi. Laimingi žmonės investuoja savo laiką ir energiją į santykių kūrimą ir puoselėjimą. Rūpindamiesi kitais, džiugindami ir mylėdami artimus žmones atnešate laimę tiek į jų, tiek į savo gyvenimus.

Būkite žaismingi. Nepriimkite gyvenimo labai rimtai… Taip, mes visi turime atsakomybių, tačiau tai nereiškia, jog negalime pabūti truputį žaismingesni. Apsilankykite atrakcionų parke, žaiskite pokerį, be jokios progos suvalgykite torto gabaliuką arba savo įprastą automobilį iškeiskite į kabrioletą. Žaidimai reikalingi ne tik vaikams – smagiam laiko leidimui amžiaus limito nėra. Rutinos įveikimas gali būti būtent tai, kas padės pajusti laimę ir pilnatvę.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Padarykite ką nors tik dėl savęs. Nors tai skamba savaime suprantamai, daugelis vis dar neskiria pakankamai laiko vien savo poreikių pildymui. Kas Jus džiugina? Saulėlydžio stebėjimas? Netikėti bučiniai? Skanus maistas? Šokių pamokos? Susidarykite savo laimės sąrašą ir užsibrėžkite tikslą kasdien atlikti bent po vieną sąraše atsidūrusią veiklą. Laimę suteikia ne dideli ir brangūs, o lengvi ir visada šalimais esantys malonumai.

Galima padaryti išvadą, jog laimė prasideda nuo sprendimo pakeisti požiūrį į gyvenimą. Nuspręskite tapti laimingais ir gyvenimas pradės keistis. Nelaukite, kol turėsite tobulą darbą, tobulą kūną ar tobulą gyvenimo partnerį. Pradėkite jau dabar plačiai nusišypsodami ir laimę priimdami kaip savo standartinę būseną. Džiaukitės net smulkiausiais dalykais ir niekada nepriimkite jų kaip savaime suprantamų – niekas nenutinka veltui ir be priežasties.

Paimkite laimę į savo rankas ir nepamirškite ja pasidalinti su aplinkiniais.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top