Now Reading
„Talentų bankas“ pristato: spalvingas ir drąsus „CarrotFox“ (interviu, foto)

„Talentų bankas“ pristato: spalvingas ir drąsus „CarrotFox“ (interviu, foto)

„Talentų bankas“ pristato:  spalvingas ir drąsus „CarrotFox“ (interviu

Eglė Kirliauskaitė
Laikas.lt

Ryškūs, spalvingi, originalūs – tokius „CarrotFox“ papuošalus atsitiktinai aptikusi internete tuoj pat supratau, jog su didžiausiu malonumu puoščiausi panašiomis grožybėmis. Esu tikra, jog su manimi sutiktų visas būrys dailiosios lyties atstovių, todėl skubu šiuo „radiniu“ pasidalinti ir su jumis – jis   puikiai papuoš „Laikas.lt“ rubriką „Talentų bankas“. O kad vardas įgytų veidus bei trumpą istoriją,  kalbamės su „CarrotFox“ įkūrėjomis Jurgita ir Indre.

Visų pirma, atskleiskite, kas slepias po „CarrotFox“ vardu?

„CarrotFox“ – dviejų mėgstančių puošti ir puoštis draugių tandemas. Savo papuošalų kūrimo veiklą pradėjome visai netikėtai – paskatintos bičiulių. Abi esame baigusios Vilniaus dailės akademiją: Indrė – kostiumo dizaino, o Jurgita – menotyros bei kultūros vadybos ir kultūros politikos studijas. Kartą sumanėme pasigaminti žiedus, tokius, kokių neturėtų kitos, kurie būtų paprasti, bet kartu ir išskirtiniai. Ilgainiui tokių panoro mūsų artimieji, netgi vaikinai. Daugelis turi jau ne vieną ir ne du mūsų papuošalus. Sykį vakarieniaujant kavinėje net sulaukėme klausimo, ar kartais nepriklausome kokiam nors paslaptingam klubui – apsidairę supratome, jog visi prie stalo sėdintys turime bent vieną „CarrotFox“ papuošalą.

Kuriate dviese. Kaip susipažinote ir nusprendėte kartu dirbti? Kaip dalijatės darbus?

Kurti papuošalus yra veikiau mūsų mylimas hobis, nei pagrindinė veikla. Tiesą pasakius, abi turime kitus darbus: Indrė yra stilistė, kostiumų dailininkė, dirbanti teatro, reklamos srityse, o Jurgita yra įkūrusi meno galeriją, reprezentuojančią jaunosios kartos lietuvių tapytojus (MOBILI GALERIJA GAIDYS). Visgi, kai mūsų žiedų ir apyrankių panoro ne tik draugai, nutarėme kurti savo prekinį ženklą bei interneto krautuvėlę.

Kuo „CarrotFox“ papuošalai išskirtiniai?

„CarrotFox“ papuošalų neišvysi bet kurioje parduotuvėje, tai – unikalūs ir drąsūs žiedai, auskarai bei apyrankės, sukurti ir pagaminti rankomis Lietuvoje. Savo papuošalus gaminame iš natūralaus kaučiuko, sidabro (925), aukso bei įvairių akmenų – onikso, hematito, žadeito, gintaro, hovlito, krištolo ir kt.

Lietuvoje egzistuoja nemažai jaunų prekinių ženklų, siūlančių įvairius aksesuarus, papuošalus. Ar sunku įeiti ir būti pastebėtoms šioje rinkoje? Turite kokią nors savo ir „CarrotFox“ ateities viziją?

Žinia apie mūsų kūrybą greitai pasklido iš lūpų į lūpas, tad dėmesio netrūksta. Neseniai žengėme dar vieną žingsnelį – įregistravome savo atsakomybės ženklą Lietuvos prabavimo rūmuose. Nuo šiol visi mūsų gaminiai patikrinti ir suprabuoti, tad netrukus jų bus galima įsigyti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos mados butikuose. Turime planų savo kūrybą pristatyti ir užsienyje – bet tai artimiausioje ateityje.

Jūsų kūryba dažniausiai ryški, drąsi, spalvinga. Tokiems žmonėms ir kuriate?

Taip, iš pirmo žvilgsnio mūsų papuošalai drąsūs – ryškių spalvų, masyvūs, pagaminti iš neįprastų medžiagų, tačiau juos spėjo pamėgti labai įvairūs žmonės: pradedant architektais ir fotografais, baigiant mokyklų mokytojom.

Kur galima pamatyti ir įsigyti jūsų darbų?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šiuo metu pastovios prekybos vietos dar neturime. Dažniausiai prekiaujame įvairių mugių ar renginių (kaip „Dizaino turgus”) metu. Taip pat esame įkūrusios savo internetinę parduotuvę www.carrotfox.com.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top